ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Επιστολή “κόλαφος”! -Τι είναι αυτό που εντέχνως αποσιωπά η Νικολάκου; -Τι είναι αυτό που ξεχνά;

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Επιστολή “κόλαφος”! -Τι είναι αυτό που εντέχνως αποσιωπά η Νικολάκου; -Τι είναι αυτό που ξεχνά;

Από τον Δ. Καραπατά (επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου) αναφέρεται σε επιστολή του:

“Η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Νικολάκου, που για 4 ολόκληρα χρόνια ( 2011-2014) επέδειξε ένα προσποιητό ενδιαφέρον για το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο που θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί στο Λουτράκι, και να είχε σώσει την τοπική οικονομία, προτίμησε με ανακοινώσεις κενού περιεχομένου, που είχαν στόχο την ψηφοθηρία,( εκδίδοντας και λίγο πρίν τις προηγούμενες εκλογές, ακόμα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της επέκτασης του προαστιακού ως την οδό Αιγαίου Λουτρακίου, που προέβλεπε ολοκλήρωση μέχρι τα τέλη του 2014) να το σταματήσει!

Και έρχεται – προσποιούμενη άγνοια- σήμερα εν έτει 2018 να μας δηλώσει ότι:

– δήθεν δεν γνωρίζει πως ο δήμος Λουτρακίου έχει λάβει 3 αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού οργάνου του για αυτό το θέμα, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη είναι μάλιστα και ομόφωνη

– δήθεν δεν γνωρίζει πως οι αποφάσεις του δ.σ. είναι συνεπικουρούμενες, όχι μόνο από όλους τους φορείς του Λουτρακίου, αλλά και από φορείς των Αγίων Θεοδώρων, ενώ πρόσφατα ακόμα και το πολυπληθέστερο σωματείο στην Κορινθία με τους 1300 εργαζομένους στο καζίνο, με το ιστορικό αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Ποσειδών ( με τους πάνω από τους 600 αθλητές ) έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του προαστιακού σιδηροδρόμου ως την οδό Αιγαίου Λουτράκιου!

Ενώ η κυρία Νικολάκου εντέχνως αποσιωπά :

• ότι με τις τεχνικές κατευθύνσεις του δήμου Λουτρακίου και των τεχνικών υπηρεσιών του, έχουν εκπονηθεί από τον ΟΣΕ και επικαιροποιηθεί πρόσφατα από την ΕΡΓΟΣΕ οι οριστικές μελέτες του έργου.

• ότι και ο δήμαρχος έχει με γραπτή επιστολή του, έχει αποδειχθεί ότι το έργο είναι εναρμονισμένο στην επικείμενη επέκταση του νέου ΓΠΣ Λουτράκιου

• ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται εν ισχύ η περιβαντολογική αδειοδότηση του έργου, με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του

• ότι η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι έχει υπερψηφιστεί από την εθνική αντιπροσωπεία, και αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους.

Αλλά αυτό που ξεχνά ευσυνείδητα η κυρία Νικολάκου, είναι πως και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου έχει λάβει απόφαση ( που προσκομίζεται παρακάτω για το συγκεκριμένο θέμα) ενώ και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όταν διαπίστωσε πως οι πολίτες του Λουτράκιου, τον ξεπέρασαν, του πήραν το έργο από τα χέρια του, (γιατί 4 χρόνια δεν τόλμησε να το υλοποιήσει ) και απευθύνθηκαν στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών για την υλοποίησή του, απέστειλε πανικόβλητος επίσημο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του, και το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει: ” … Με βαθιά την πεποίθηση ότι οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να επενδύονται σε έργα ΜΕ ΓΝΏΜΟΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΈΡΓΩΝ ΥΨΗΛΟΎ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΊΣΙΜΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ όπως είναι και το προτεινόμενο έργο, που αποτελεί διαχρονικό και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, παρακαλούμε πολύ για τη θετική ανταπόκρισή σας….”

Ειρήσθω εν παρόδω και η αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτόπαππα είχε δήλωσει για το θέμα του προαστιακού συνεντευξιαζόμενη στις 14 Απρ 2016 πως ξεκάθαρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευθύνεται που δεν έχει προχωρήσει ο προαστιακός λέγοντας: «Εδώ (προαστιακός στο Λουτράκι) , παίζονται παιχνίδια και δεν μιλάω για την δημοτική μας αρχή. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ότι αποφασίζουμε αυτό ισχύει. Δεν ξέρω όμως τον ρόλο της περιφέρειας Πελοποννήσου !!!! Και συνεχίζει η αναπληρωτής του Δημάρχου:

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου την μια λέει έτσι, την άλλη αλλιώς, μια το ένα μια το άλλο ( ακόμα μιλάει για τον προαστιακό) , όπως κάνει και με τα σκουπίδια !!!” Η κυρία Νικολάκου, αποκρύπτει αν και γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι δύο αντιδήμαρχοι πολεοδομίας και τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Γεωργίου και Κωσταντίνος Παντελέου, έχουν υπογράψει για τη χρηματοδότηση του έργου! Άρα τα όσα δηλώνει η κυρία αντιπεριφερειάρχης, είναι θεσμικά ανεύθυνα, αντιβαίνουν στην Δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας, δείχνουν πανικό, και προσπαθούν μάταια να κρύψουν την ανυπολόγιστη πολυμορφική ζημιά που έχει προκαλέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 17.000. δημότες και 100.000 παραθεριστές του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Ενώ αυτή την στιγμή, εξακολουθεί το Λουτράκι να είναι αποκλεισμένο από σύγχρονη συγκοινωνιακή υποδομή, που είναι γνωστό οτι με αυτήν διανέμεται ο τουρισμός και εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα για να επιτευχθεί η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη!

Είναι προφανές ότι Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της αντιπεριφερειάρχου της Ντίνας Νικολάκου, επανέρχεται και θέλει να καταστρέψει ένα έργο που είναι το μόνο που μπορεί να δώσει μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στο Λουτράκι, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, δημόσια έχει δεσμευτεί ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το έργο θα βγει σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό…

ΥΓ. -Το να μιλάνε για Δημοκρατία στην διοίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι σαν να ψάχνει κάποιος παρθενιά στους οίκους ανοχής…”

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

φακελάκι

Νοσοκομείο Κορίνθου: Τι έδειξε η έρευνα μετά την καταγγελία για φακελάκι σε γιατρό-! Ανακοίνωση της διοίκησης…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018

Σε ποιο γραφείο στην Κόρινθο …πέταξαν μπογιά;

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018
Νανόπουλος Βασίλης5

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Βιάζεται να ανακοινώσει σήμερα τους πρώτους υποψηφίους ο Νανόπουλος;

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Ο Θεός ειναι άπαιχτος…» -Αυτό ήταν το θέμα συζήτησης…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018

Η εορτή στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου… (φωτο)

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018
ορειβασία

Επαναληπτική τακτική και εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση 2018 από τον ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018