ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Οι κυκλικοί κόμβοι και το 1.000.000 ευρώ! -Που θα γίνουν!

“Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου “Βελτίωση – συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι – συμβολές οδών)”, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ αφορά στη δημιουργία δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων επί της Επαρχιακής Οδού Ισθμού  – Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς με το υπάρχον οδικό δίκτυο στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου που φιλοξενεί τέσσερεις μεγάλες και κυρίαρχες δραστηριότητες του τόπου όπως, το κλειστό Γυμναστήριο, το νέο σχολικό συγκρότημα (Λύκειο Λουτρακίου), το κολυμβητήριο και το στάδιο Λουτρακίου. Φορέας υλοποίησης και χρηματοδότησης του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση του συγκεκριμένου έργου το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας πρόσβασης και κυκλοφορίας των οχημάτων στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, όπως και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Ψαρακη για την συμβολή του στη δημοπράτηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται έμπρακτα σύμμαχος και αρωγός στο έργο της Δημοτικής Αρχής και μεταξύ άλλων εξέφρασε ικανοποίηση και για το γεγονός ότι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες Περιφέρειας και Δήμου διασώθηκε το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου για το οποίο υπογράφηκε από τον Δήμο η εργολαβική σύμβαση την Τρίτη 31.05 και οσονούπω ξεκινά η υλοποίησή του”, αναφέρεται από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ.