ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η ανακοίνωση του συλλόγου επισιτιτιστών για την συνάντηση με τον δήμαρχο- Τα μεγάλα έργα που γίνονται στο Λουτράκι

Αρχικά να γράψουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Λουτράκι γίνονται δύο πολύ σημαντικά έργα, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και τα αντιπλημμυρικά!

Και τα δύο πολύ σημαντικά έργα έλειπαν από την περιοχή και με την ολοκλήρωσή τους θα φανούν τα τεράστια οφέλη στην τοπική κοινωνία!

Τα έργα αυτά γίνονται επι θητείας της δημοτικής αρχής του Γ. Γκιώνη με τον δήμαρχο να πιέζει σχεδόν καθημερινά ώστε οι εργασίες να προχωρούν πιο γρήγορα! Δεν γίνονται όμως …θαύματα!

Τέτοιου είδους μεγάλα έργα χρειάζονται ΧΡΟΝΟ και ΥΠΟΜΟΛΗ για να γίνουν!

Αυτό το γνωρίζουν και οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες σε μία περιοχή! Θεωρούμε ότι δεν θα απολογηθεί κανείς από το δήμο για το αν τα μαγαζιά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της περασμένης καραντίνας αλλά και των εργασιών που γίνονται τώρα!

ΟΛΟΙ μιλούν θετικά για τα έργα αυτά που γίνονται στην παραλία του Λουτρακίου τα οποία και θα αναδείξουν την περιοχή! Αυτό έχει σημασία και αυτό όλοι πρέπει να θυμούνται είτε είναι δημότες είτε επιχειρηματίες!

Αυτά σε γενικές γραμμές ως έναν μικρό πρόλογο!

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση από το σύλλογο επισιτιστών Λουτρακίου “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”:

“Την Παρασκευή 23/2 ύστερα από αίτημα του ΔΣ του συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Γεώργιου Γκιώνη με την παρουσία του προέδρου του λιμενικού ταμείου κ. Κωνσταντίνου Δήμου, καθώς και του υπαλλήλου του λιμενικού ταμείου, κ. Ιωάννη Σπινάρη .

Αφορμή για την συνάντηση αυτή , ήταν οι εξελίξεις που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι έντονες ανησυχίες των μελών αλλά και του ΔΣ του συλλόγου για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου .

Εκφράστηκε επίσης και ο έντονος προβληματισμός για την τελευταία παράταση που δόθηκε αλλά και την αίτηση του εργολάβου για παύση των εργασιών. Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τις αυξήσεις στα τέλη που αφορούν την χρήση των εξωτερικών χώρων, και ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των μελών μας, η πρόταση που κατατέθηκε από το ΔΣ του συλλόγου είναι οι όποιες αυξήσεις να ισχύουν μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της ανάπλασης της παραλίας καθώς αυτή την στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι είτε κλειστές είτε υπολειτουργούν για περισσότερο από 6 μήνες, χωρίς να υπάρχει σαφή εικόνα για το ποτέ θα επαναλειτουργήσουν .

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε πως το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα καθώς είναι και επιθυμία του εργολάβου, όπως επίσης μας διαβεβαίωσε πως η παράταση αποπεράτωσης και η αίτηση παύσης εργασιών είναι τυπικές διαδικασίες.

Στο θέμα της αύξησης των τελών μας ενημέρωσε ότι ακούει με πολύ προσοχή το αίτημα του ΔΣ του συλλόγου για την έναρξη της ημερομηνίας της ισχύς των τελών, τόνισε ότι γνωρίζαμε όλοι από το 2017 για τις αυξήσεις και ότι προσωπική του άποψη είναι ότι έβαλαν την μικρότερη αύξηση που μπορούσαν να βάλουν δεδομένου ότι η συντήρηση της νέας παραλίας και των περγκόλων θα επιβαρύνει τον δήμο. Επίσης μας ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι και η αναζήτηση τρόπου ώστε οι κατασκευές και οι πέργκολες να ασφαλιστούν σε ασφαλιστικές εταιρείες .

Για πολλοστή φορά θα θέλαμε να τονίσουμε, πως οι επιχειρήσεις της πόλης τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά την περίοδο που διαρκεί η ανάπλαση, έχουν απολέσει μεγάλο μέρος των εσόδων τους καθώς και έχουν χαθεί δεκάδες θέσεις εργασίας. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου όταν αυτή αποπερατωθεί θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την ανάκαμψη όλων των επιχειρήσεων τόσο σε έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας.

Αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα όλων μας αλλά και όλων όσων θέλουν να συνδράμουν δημιουργικά τόσο με τις θέσεις τους όσο και με της προτάσεις τους.

Σε καμία περίπτωση ως σύλλογος δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας να γίνουν ο σάκος του μποξ στις διάφορες τακτικές των πολιτικών παρατάξεων!! Οι όποιες δημόσιες τοποθετήσεις προσπαθώντας να μας αντικαταστήσουν ως φορέα είναι το λιγότερο “ατυχείς”.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε για το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου ότι δεν προάγει τον διάλογο και την ηρεμία που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο .

Θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να αποφεύγονται για το κοινό καλό. Μετά
την παρέμβαση του Προέδρου και του Γραμματέα το θέμα για εμάς θεωρείτε λήξαν.

Η καλυτέρευση της εικόνας της πόλης και των επιχειρήσεων της είναι υποχρέωση και
καθήκον όλων μας και εμείς ως σύλλογος σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε .
Καλούμε λοιπόν κοντά μας όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή
την κατεύθυνση”!

Κ.Ν