ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Δεν θα γίνει πανηγύρι

Από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ αναφέρεται: «Παρά την επιθυμία της δημοτικής Αρχής, μετά τα τελευταία επιβαρυμένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και τους φόβους για ένα δύσκολο φθινόπωρο λόγω της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η διενέργεια της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Λουτράκι.

Με ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και παρά το οικονομικό όφελος που αποφέρει για τα έσοδα του Δήμου η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει προς το παρόν τον σχεδιασμό και την πραγματοποίησή της για τους παρακάτω λόγους:

1. Ο συνεχής αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 και η μεγάλη διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο.

2. H άνοδος των κρουσμάτων τόσο στην Π.Ε. Κορινθίας όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

3. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού επαγγελματιών στον χώρο της εμποροπανήγυρης και η δραστηριοποίηση των περισσότερων εμπόρων της και σε άλλες περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

4. Η υπερσυγκέντρωση στον χώρο της εμποροπανήγυρης χιλιάδων επισκεπτών και η αδυναμία διαχείρισης του όγκου και ελέγχου της πυκνότητας της κίνησης, του συνωστισμού ή οποιουδήποτε άλλου μέτρου τήρησης αποστάσεων και υγιεινής, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές ΚΥΑ.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Παναγίας Γιάτρισσας, Πολιούχου του Λουτρακίου, με περιορισμένο αριθμό επίσημων προσκεκλημένων και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία».