ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Νέα σημαντική εξέλιξη για τα αντιπλημμυρικά! -Οι προσπάθειες του δημάρχου …και οι επιφυλάξεις για τον Ταγαρά!

Αυτά που λέει ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ Γ. Γκιώνης ότι θα προσπαθήσουν από την πλευρά τους να βρουν άλλες χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία απεντάχθηκαν από την κυβέρνηση, τα κάνει πράξη.

Και αυτό φάνηκε μετά τη σημαντική συνάντηση χθες (Τρίτη) για την οποία θα διαβάσετε λίγο παρακάτω στην ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ

Το θέμα είναι ότι ο υφυπουργός Ν. Ταγαράς σε αυτή τη συνάντηση έδωσε νέες ελπίδες …κάνοντας και δεσμεύσεις!!! Φυσικά και διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας …γιατί θυμηθήκαμε και τις προηγούμενες δηλώσεις -ανακοινώσεις του Ταγαρά για το σημαντικό έργο των αντιπλημμυρικών πριν ένα περίπου χρόνο, τα οποία τώρα απεντάχθηκαν!!!

Γιατί το μόνο που βλέπουμε έως τώρα, σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά στο Λουτράκι, είναι οι ενέργειες και προσπάθειες του δημάρχου Γ. Γκιώνη και των συνεργατών του για να γίνει αυτό το σημαντικό έργο.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους υπουργούς της που κάνουν δηλώσεις …μοιράζοντας ελπίδες!

Μακάρι αυτή τη φορά οι αρμόδιοι υπουργοί να βρουν λύση στο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους στο Λουτράκι

Παρακολουθούμε το θέμα…

Από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ ανακοινώνεται:

“Με άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γ.Γκιώνη και του υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά βρέθηκε η χρηματοδότηση για το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση του πρόσφατα απενταγμένου από την Κυβέρνηση έργου της «Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση)» που αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης των 8 ρεμάτων Αγίου Φανουρίου, Αγίου Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη και από πλευράς του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Σωτήρη Πέρρα και του Αναπλ. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Μακρίδη.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέλυσε τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου για τη θωράκιση της περιοχής και ζήτησε από του ιθύνοντες να εξασφαλίσουν την άμεση χρηματοδότηση του έργου που βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης – πριν εκείνο απενταχθεί.

Οι δύο Υφυπουργοί αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου και δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου αυτό να ενταχθεί στην νέα πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας» (με ΑΔΑ: ΡΦΓ4Η-ΝΨΙ) του Ε.Π. «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στις 26.10.2023.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε θερμά τους δύο Υφυπουργούς κ.κ. Ταγαρά και Ταχιάο για την άψογη συνεργασία και την άμεση παρέμβασή τους στα θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης τους”.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ: Πολύ προβληματισμένος δηλώνει ο Γκιώνης! -…Εκτεθειμένος ο Ταγαράς που δήλωνε ικανοποιημένος!