ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Οι ευχαριστίες του Γ. Γκιώνη …συνεχίζονται! – …Για τα υπόλοιπα όμως;

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ Γ. Γκιώνης ευχαριστεί αυτή τη φορά τον Κορίνθιο βουλευτή Ν. Ταγαρά! Όμως ΔΕΝ είδαμε τον δήμαρχο …να τα χώνει με κάποια ανακοίνωση στην κυβέρνηση ή στους Κορίνθιους βουλευτές για την απάθειά τους ως τώρα στο θέμα των λουκέτων που μπαίνουν τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες, τραπεζικά καταστήματα. …κτλ στο Λουτράκι! Και μιλάμε ΜΟΝΟ για απλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη!

Δεν συζητάμε για τα μεγάλα έργα που δεν γίνονται στο δήμο!

Δήμαρχε δεν είναι μόνο οι ευχαριστίες για κάτι που μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί! Γιατί αν δεν κάνουμε λάθος …έχετε κάνει συνήθεια τις ευχαριστίες!

Για τα αρνητικά που συμβαίνουν στην περιοχή σας …ησυχία!

Είμαστε επίσης περίεργοι να δούμε όχι μόνο πόσοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν από αυτούς που πήρε η κυβέρνηση από το Α.Τ Λουτρακίου για άλλες περιοχές, αλλά ποια επιπλέον ενίσχυση θα υπάρξει (!!!), τη στιγμή που το Λουτράκι ήδη άρχισε να βουλιάζει από κόσμο!

Δείτε τώρα το δελτίο τύπου από τον Κορίνθιο βουλευτή Ν. Ταγαρά:

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποκτά συνολική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, με έργα ύψους 53,27 εκατ. ευρώ

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εγκρίθηκαν ακόμη 27,5εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου με την κατασκευή έργων διευθέτησης σε 8 ρέματά του.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στα ρέματα: Αγίου Φανουρίου, ΑγίουΧαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου  2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου.Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά και στα συνοδά του έργα δηλαδή σε απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες τυχόν αποκατάστασης δικτυών οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς αυτό το έργο– με τα 8 ρέματαπου αναμένεται να δημοπρατηθεί αρχές Ιουλίου και να συμβασιοποιηθεί στα τέλη του 2022–έρχεται να ολοκληρώσει την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνέργεια με το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης για τα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα, Καρέλη προϋπολογισμού 25,77 εκατ. ευρώ.Το εν λόγω έργο, που έχω ήδη ανακοινώσει, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Με αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, για τη μεγάλη του προσπάθεια και επιτυχία να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 8 υπόλοιπα ρέματα του Δήμου  για να θωρακιστεί όλη η περιοχή μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Μετά από αγώνες ετών, σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα και στα άλλα 3 ρέματα που έχουν ανακοινωθεί, ο Δήμος θα έχει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία!».

Κ.Ν