ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Ο Πετρίτσης “κουνάει” το δάκτυλο στον Γκιώνη: “Οφείλουν να λένε την αλήθεια…”

Ο περιφρειακός σύμβουλος Γ. Πετρίτσης “κουνάει” το δάκτυλο στον δήμαρχο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ Γ. Γκιώνη και τους συνεργάτες του!

Από τον Γ. Πετρίτση αναφέρεται: «Είναι αδιανόητο να προσπαθούν κάποιοι να συνδέσουν το έργο κατασκευής των ισόπεδων κόμβων στο Λουτράκι με τη νυν Περιφερειακή Αρχή και τον κ.Νίκα.

Οφείλουν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων να αντιληφθούν ότι σχετικά με αυτό το έργο, θα πρέπει να λένε την αλήθεια, η οποία προκύπτει με σαφήνεια από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα Συλλογικά Όργανα σε περιόδους όπου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης.

Δεν έχω την απαίτηση οι διοικούντες τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων να αναγνωρίσουν την προσωπική μου συμβολή, στη διευθέτηση διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων για το συγκεκριμένο έργο. Έχω όμως την απαίτηση να ειπωθεί η αλήθεια και να μη διαστρεβλώνεται ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Οφείλω λοιπόν να υπενθυμίσω ότι το έργο κατασκευής των ισόπεδων κυκλικών κόμβων στο Λουτράκι έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2017 με την υπ’ αριθμ. 428/04-12- 2017 (πρακτικό 25) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου όπου εντάχθηκε στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ (ΑΔΑ: 6ΣΘ77Λ1-3Γ5).

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης και ο Γιώργος Γκιώνης ως Δήμαρχος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση την 31-7-2018 ( ΑΔΑ : 6Ψ897Λ1-7Χ0), προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας διαπίστωσαν ότι ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, δεν είχε μεριμνήσει έτσι ώστε το έργο να διαθέτει εγκεκριμένη Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), κάτι το οποίο αποτελούσε (και αποτελεί) βασική προϋπόθεση για τη δημοπράτηση.

Μετά την εκπλήρωση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας και την έγκριση της Μ.Π.Ε , η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα θέλοντας προφανώς να το οικειοποιηθεί και να το παρουσιάσει ως δικό της έργο, κάτι το οποίο συνηθίζει άλλωστε, καθυστέρησε δύο περίπου χρόνια την διαδικασία δημοπράτησης του έργου, αφού «κατάφερε» ακόμα και να επιστραφεί ο φάκελος του έργου με σοβαρές ελλείψεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο κ.Νίκας λοιπόν και οι συνεργάτες του οφείλουν να απολογηθούν για την καθυστέρηση δύο χρόνων και όχι να παρουσιάζονται ως τιμητές. Είναι λυπηρό και υποβαθμίζει τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, να θυσιάζεται η αλήθεια στο βωμό του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας.

Είμαι βέβαιος ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές ο κ.Νίκας θα ενεργοποιήσει τη γνωστή προπαγάνδα του και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την Κορινθία ως εργοτάξιο του «μεγάλου» έργου του. Οι Κορίνθιοι όμως πλέον και γνωρίζουν και συγκρίνουν.

Κάποιοι έχουν θεωρήσει την σιωπή μας ως αδυναμία. Λάθος τους…».

ΣΣ. Μήπως ο Γκιώνης έχει …κοντή μνήμη; Μήπως τα ξεχνάει όλα όταν κάποιοι φεύγουν από τις θέσεις που είχαν;

Ο Πετρίτσης από την άλλη λέει αυτά που “κολλάει” να πει ο Τατούλης;

Κ.Ν