ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Τι ανέφερε ο δεσπότης Κορίνθου για τον κορονοϊό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γιάτρισσας…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ετέλεσε την Ι. Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) στο Λουτράκι.

Στον λόγο του προς το πλήθος των ευσεβών πιστών, παρουσία και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεωργίου Γκιώνη, ο Μητροπολίτης μας ομίλησε για το φλέγον θέμα του «κορονοϊού», τονίζοντας ότι διαχρονικά η Εκκλησία μας αντιμετώπιζε αυτές τις περιπτώσεις με ψυχραιμία και πολύ προσευχή.

Οι Πιστοί προσέρχονταν στις Εκκλησίες για να προσευχηθούν και μαζί με τους Ιερείς έπαιρναν τα Ι. Λείψανα των Αγίων μας και τα λιτάνευαν στις πόλεις με την πίστη ότι ο Θεός θα τους προστατεύσει από κάθε κακό.

Κατά τον ίδιο τρόπο, αναλογικά κι εμείς σήμερα πρέπει να προσερχόμαστε στις Εκκλησίες μας χωρίς φόβο και ιδιαίτερα στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Κοινωνία, που είναι το «φάρμακο της αθανασίας» και «το αντίδοτο του μη αποθανείν». Ολοκληρώνοντας και πριν διαβάσει, εκ του Ευχολογίου, ευχές υπέρ υγείας του Ποιμνίου του, προέτρεψε, όσους εκ των παρισταμένων μπορούσαν, να γονατίσουν και να προσευχηθούν ιδιαίτερα στην Παναγία την Γιάτρισσα, να γιατρέψει τα πάθη της ψυχής και του σώματος, αλλά και να μας καθοδηγήσει στον σωστό τρόπο αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας!

Το ίδιο βράδυ και σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα της Μ. Τεσσαρακοστής ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε την Ι. Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου…»