ΛΟΥΤΡΑΚΙ: H Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου… -Στη συνέχεια τελέστηκε το μνημόσυνο…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021, στην Γυναικεία Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, τον οποίον πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Αθανάσιος Κοντογιάννης και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε το διετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, του από Πρωτοσυγκέλλων της Ι. Μητροπόλεως μας και εκ των Κτιτόρων της ως άνω Ι. Μονής.

Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει Ι. Ακολουθία ή Μυστήριο που να μην δοξολογείται το όνομα του Τριαδικού Θεού. Το όνομα του Θεού ευλογείται από εκείνους οι οποίοι Τον πίστεψαν και Τον ακολούθησαν και αφού πρώτα έλαβαν το βάπτισμα, κατά την εντολή Του, έλαβαν και τον προορισμό να κηρύξουν τον Θεό στα πέρατα του κόσμου.

Οφείλουμε να βαδίζουμε στα᾿ χνάρια των Αγίων, αλλά και αυτών που ακολούθησαν τα᾿ χνάρια των Αγίων και με την βιωτή μας να προτρέπουμε τα πνευματικά μας παιδιά να οδηγούνται προς την πίστη και την πνευματικότητα, διότι αυτό είναι το μυστικό προς την αιώνια Βασιλεία και όχι οι υλικές απολαβές, που ίσως αναμένουν να τους κληροδοτήσουμε.

Τα κηρύγματα και οι συμβουλές του μακαριστού Γέροντα Νεκταρίου, ήταν θεωρώ προς αυτή την κατεύθυνση και τόσο οι Μοναστικές Αδελφότητές όσο και τα πολλά πνευματικά του παιδιά, που, κατά τα 76 χρόνια που τον αξίωσε ο Θεός να είναι ρασοφόρος, οφείλουν να τηρούν αυτές εξ ονόματός του.Με καλές δε πράξεις και ελεημοσύνες να ικετεύουν τον Θεό να τον συγχωρήσει και να τον αξιώσει του Παραδείσου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Επιστρέφοντας από την Ι. Μονή Οσίου Παταπίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, όπου ασπάστηκε το απότμημα του Ι. Λειψάνου της Αγίας, και ομίλησε με την Ηγουμένη Γερόντισσα Παρασκευή και τους ευλαβείς προσκυνητές…»