ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ: Πωλείται το ησυχαστήριο της Μαργαρίτας- Κανένα από τα παιδιά της δεν έδειξε ενδιαφέρον για το κτήμα- Η τιμή που πωλείται…

“Τη μεγάλη απόφαση να βάλει πωλητήριο στο κτήμα που διαθέτει στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Αλμυρή της Κορινθίας και ήταν το ησυχαστήριό της για δεκαετίες, αλλά και επίκεντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της για κάποια χρόνια, έλαβε η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Δεν πρόκειται απλώς για μια αναγκαστική οικονομική κίνηση, αλλά για το τέλος μιας εποχής για την οικογένεια Παπανδρέου, αφού το παραθαλάσσιο οικόπεδο των περίπου 7,5 στρεμμάτων αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από σχεδόν 60 χρόνια, λίγο καιρό αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει τη φρενήρη πορεία του στα δημόσια πράγματα της χώρας και να γράψει τη δική του πολιτική ιστορία.

Η απόφαση της Μαργαρίτας για την πώληση της πολυτελούς βίλας με την πισίνα και τον κήπο που φτάνει μέχρι την παραλία με τα βότσαλα δεν ήταν εύκολη, ωστόσο τα δεδομένα την κατέστησαν μονόδρομο, αφού κανένα από τα παιδιά της δεν φαίνεται να είχε ενδιαφέρον να αξιοποιήσει το κτήμα, που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια η μητέρα τους το εκμεταλλευόταν διαθέτοντάς το για γάμους, βαφτίσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις, ακόμα και για γιόγκα κάποια στιγμή.

Και μόνο για να συντηρηθεί το οικόπεδο με τις υποδομές του η επιχειρηματική χρήση του είναι αναγκαία, κάτι που απαιτεί χρόνο και ενασχόληση – δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι επιλογές της δραστήριας και δυναμικής Μαργαρίτας όταν πριν από περίπου 13 χρόνια κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όμως, βρίσκεται διαρκώς σε ένα αεροπλάνο ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο και όταν είναι στην Ελλάδα αναλώνεται στις πολιτικές του υποχρεώσεις ως βουλευτής, ο αδελφός του Νίκος είναι αφιερωμένος κι αυτός στην πολιτική, στη συγγραφή και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ και ο Ανδρίκος έχει επικεντρωθεί στην ακαδημαϊκή του καριέρα, έχοντας εστιάσει το ενδιαφέρον του στα ενεργειακά.

Η δε Σοφία Παπανδρέου ουδέποτε ενεπλάκη στις όποιες δραστηριότητες των γονιών της χαράσσοντας ξεχωριστή πορεία, όπερ θα ήταν εξ ορισμού περίεργο να εμφανιστεί ως «διάδοχος» της μητέρας της στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, με αφορμή και το lockdown, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, ούσα πλέον αρκετά καταβεβλημένη, καθώς σε ενάμιση χρόνο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Για πρακτικούς και μόνο λόγους είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζει μια τόσο μεγάλη γυναίκα μόνη και σε τέτοια απόσταση από την Αθήνα, τα παιδιά και τα εγγόνια της, έστω και αν η ηρεμία και η ομορφιά του απόμερου κόλπου στο δυτικό Σαρωνικό λειτουργεί ως βάλσαμο και ημερεύει την ψυχή. Εδώ και κάποιον καιρό, λοιπόν, η κυρία Παπανδρέου εγκατέλειψε την Αλμυρή και ζει στη Νέα Σμύρνη.

Γνωστό μεσιτικό γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί ακόμα και τον οίκο Christie’s στον τομέα του real estate, έχει αναλάβει τα υπόλοιπα, δηλαδή να βρει αγοραστή. Η σχετική αγγελία είναι ήδη αναρτημένη στο Διαδίκτυο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και επί του πρακτέου δεν αφορά παρά μόνο τους έχοντες. Σύμφωνα με την αγγελία, το «Κτήμα Μαργαρίτα» πωλείται προς 1.800.000 ευρώ, τιμή η οποία απευθύνεται σε οικονομικά ευκατάστατους Ελληνες, Ευρωπαίους, Κινέζους και οποιονδήποτε άλλο γοητεύεται από την ιδέα να αποκτήσει πολυτελή εξοχική κατοικία σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας και ταυτόχρονα να ζήσει εκεί που πέρασε μεγάλο μέρος του βίου της η οικογένεια Παπανδρέου…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο protothema.gr