Μίλησαν και για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται: «Τον Περιφερειάρχη Π.Υ Πελοποννήσου Αρχυπυραγό Κολυβήρα Αθανάσιο, τον Διοικητή Π.Υ Κορίνθου Πύραρχο Πλατά Χρήστο και στελέχη της Π.Υ υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος.

Στην πρώτη επαφή του Δημάρχου  με τον κ.Περιφερειάρχη τέθηκαν μείζονα ζητήματα της υπηρεσίας που άπτονται της συνεργασίας του δήμου για την επίλυσή τους.

  1. Η στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου
  2. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σοφικό και η λειτουργία του ήταν το θέμα που έθεσε ο κ.Δήμαρχος από την πλευρά του, ένα αίτημα πάγιο της περιοχής. Το κλιμάκιο έχει ήδη λάβει ΦΕΚ δεν έχει όμως γίνει η έναρξη της λειτουργίας του απουσία κτιρίου που θα το στεγάσει. Οι δυο πλευρές κινήθηκαν στην κατεύθυνση εύρεσης κτιρίου προς ενοικίαση .
  3. Η εκπόνηση Σχεδίου Ενεργειών έκτακτης ανάγκης ήταν το τρίτο ζήτημα που συζητήθηκε, σχέδιο μεταξύ του Δήμου και της Υπηρεσίας το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και αναρτηθεί σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος προκειμένου οι πολίτες να έχουν γνώση των ενεργειών στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Ο νομός σας είναι από τους πλέον επικίνδυνους» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας από το Δήμαρχο ουσιαστική ενίσχυση στο έργο των πεπειραμένων πυροσβεστών που διαθέτει ο νομός αλλά και των εθελοντικών ομάδων οι οποίες αποτελούν όπως παραδέχτηκε «φαινόμενο» για την Πελοπόννησο. «Κανένας άλλος νομός δεν διαθέτει τόσες εθελοντικές ομάδες και με τέτοια οργάνωση, αποτελούν πλεονέκτημα για την περιοχή σας».
  4. Η ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων με μέσα
  5. Οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τον Δήμο προς ενίσχυση των δυνάμεων
  6. Η δημιουργία εθελοντών πυροσβεστών σε συνεργασία με την Υπηρεσία

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση του κ.Δημάρχου με τον Διοικητή της Π.Υ Κορίνθου προκειμένου τα παραπάνω θέματα να «τρέξουν». Παράλληλα,θα καθοριστεί και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ώστε η οργάνωση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να είναι στο μέγιστο βαθμό. Πόσο δε μάλλον όταν η νέα νομοθεσία, με την ίδρυση Αυτοτελούς γραφείου πολιτικής προστασίας στο δήμο,  δίνει στην  Τ.Α ουσιαστικό ρόλο τόσοι στον τομέα της πρόληψης όσο και της παρέμβασης».