ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στο Κιάτο -Τα “έχωσαν” στον ΕΛΓΑ! -Η αιχμή του Παπαβασιλείου για τον Κορίνθιο πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στο Κιάτο -Τα “έχωσαν” στον ΕΛΓΑ! -Η αιχμή του Παπαβασιλείου για τον Κορίνθιο πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Πρόκειται για μία επιτυχημένη συγκέντρωση των αγροτών από την ΕΑΣ Κιάτου, σε συνεργασία με το δήμο Σικυωνίων, σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αποζημιώσεις (των αγροτών) από τον ΕΛΓΑ!

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:  “Ως εδώ με τον ΕΛΓΑ, …δεν πάει άλλο. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ είναι απογοητευτικές…”.

Η αίθουσα  του δημοτικού θεάτρου Κιάτου ήταν ασφυκτικά γεμάτη! Πολιτικά πρόσωπα και υποψήφιοι δήμαρχοι μίλησαν για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες αλλά δεν παίρνουν!

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Π. Καλλίρης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Οι αγρότες μας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομικά θέση. Οι ζημιές που έπαθαν τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ μεγάλες, αγγίζοντας το 80 αλλά και το 90%. Και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν είναι πενιχρές από τον ΕΛΓΑ. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση των δυνάμεων ώστε να υπάρξει συζήτηση και διάλογος αλλά και διεκδίκηση των πραγματικών αποζημιώσεων για να μπορέσουν και οι αγρότες μας να σταθούν στο ύψος τους…”.

Σε  κάποιο σημείο των δηλώσεων του ο Παπαβασιλείου ανέφερε, όταν ερωτήθηκε για τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ: “Θα μου επιτρέψετε να μην τον σχολιάσω τον συγκεκριμένο”.

Όταν μάλιστα του είπαν ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είναι Κορίνθιος ο Παπαβασιλείου ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ναι πραγματικά είναι παράδοξο αυτό. Πρόκειται για μία περιοχή (η Κορινθία) που έχει καταστραφεί…”.

Παπαβασιλείου Κ.5

ΣΣ. Αρχικά να πούμε ότι ήταν μία αξιόλογη κίνηση της ΕΑΣ Κιάτου και του προέδρου Κ. Παπαβασιλείου να κάνει αυτή την συγκέντρωση η οποία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πρόεδρος του ΕΛΓΑ είναι ο Κορίνθιος Φάνης Κουρεμπές! Είναι να αναρωτιέται κανείς την στιγμή που οι Κορίνθιοι αγρότες έχουν καταστραφεί από τις ζημιές στα κτήματά τους ο ΕΛΓΑ να τους αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο (να μην αποζημιώνει τους παραγωγούς όπως πρέπει).

Κε Κουρεμπέ …δεν βλέπετε τι συμβαίνει; Και αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα παραιτηθείτε! Δεν μπορεί ο ΕΛΓΑ να εμπαίζει με αυτό τον τρόπο τους αγρότες!

Σήμερα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, κε Κουρεμπέ είστε πρόεδρος στον ΕΛΓΑ. Μία θέση που δεν θα την έχετε για πάντα. Με το που αλλάξει η κυβέρνηση θα αφήσετε αυτή τη θέση και θα επιστρέψετε στους κανονικούς ρυθμούς στην Κορινθία. Πως θα κοιτάτε στα μάτια τους Κορίνθιους αγρότες τα επόμενα χρόνια; Αναρωτιόμαστε…

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΑΣ Κιάτου

Τι απάντησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ για …ένα δελτίο της ΕΑΣ Κιάτου και για την συγκέντρωση που έγινε στο Κιάτο!

korinthiannewsΜαρτίου 21, 2019
χαλάζι

ΚΙΑΤΟ: Ανησυχία στους αγρότες από την έντονη χαλαζόπτωση στο Διμηνιό…

korinthiannewsΜαρτίου 12, 2019
ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

Τα χρήματα που θα μοιραστούν σήμερα οι Κορίνθιοι αγρότες…

korinthiannewsΜαρτίου 6, 2019

ΚΙΑΤΟ: Οι πρώτες καταστάσεις είναι απογοητευτικές για τους αγρότες! Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι σε κάθε χωριό ξεχωριστά

korinthiannewsΜαρτίου 4, 2019
ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αδικίες στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ…

korinthiannewsΦεβρουαρίου 27, 2019
λεμόνια

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι συνέβη με την τιμή στο λεμόνι!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 21, 2019