ΜΕΛΙΣΣΙ: Αδίστακτοι αθίγγανοι κλέφτες προκειμένου να αποφύγουν τους αστυνομικούς συγκρούστηκαν με περιπολικά! -Ένας επιτέθηκε σε αστυνομικό…

Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr συνελήφθη το Σάββατο στο Μελίσσι 30χρονος αδίστακτος αθίγγανος για εγκληματική οργάνωση, κλοπές …κτλ!

Οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα στο όχημα, πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με περιπολικά!!!

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος αστυνομικός!

Επίσης ένας μάλιστα από τους δράστες προκειμένου να διαφύγει επιτέθηκε σε αστυνομικό

Από την αστυνομία αναφέρεται: “Συνελήφθη, το Σάββατο και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και το – κατά περίπτωση – αδίκημα της  βίας κατά υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνει -2- ακόμη 30χρονους ημεδαπούς, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Κατά την τέλεση των κλοπών χρησιμοποιούσαν οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 5.7.2024 έως 6.7.2024, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, διέπραξαν -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, όπου αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, πρώτες πρωινές ώρες της 6.7.2024, εντοπίστηκε όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών, να κινείται σε περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Ο οδηγός του οχήματος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και την πρόκληση υλικών ζημιών. Ακολούθως,  το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ένας εξ αυτών στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά ασκώντας βία σε αστυνομικό. Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου”.

Κ.Ν