Μητροπολίτης Ρωσικής εκκλησίας βρέθηκε στην Κόρινθο

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Προσκυνηματική επίσκεψη «στα βήματα του Απ. Παύλου», στα όρια της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάςκ. Γεώργιος, της Ρωσικής Εκκλησίας,το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα την  Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντκαι Αρζαμάςκ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του τέλεσε, παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, την Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο στο Επισκοπικό Μέγαρο όπου παρετέθη,προς τιμήν τους,πρόγευμα στην επίσημη τραπεζαρία του Επισκοπείου και στην συνέχεια έλαβε χώρα συζήτηση περί της τρέχουσας Εκκλησιαστικής επικαιρότητος, συμπεριλαμβανομένου και του «Ουκρανικού Ζητήματος», που τέθηκε από τον υψηλό προσκεκλημένο. Αμέσως μετά το πέρας της συζητήσεως ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και ο Σεβασμιώτατοςκ. Γεώργιος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Την επομένη ημέρα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάςκ. Γεώργιος, λειτούργησε,μαζί με τους συνοδούς του,στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθοπαρισταμένων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγαπίου,αλλά και ικανού Εκκλησιάσματος. Το μεσημέρι,συνοδευόμενοιαπό τον Μητροπολίτη μας, οιπροσκυνητές «στα βήματα του Απ. Παύλου», επισκέφθηκαν την Αρχαία Κόρινθο, τον εκεί Αρχαιολογικό Χώρο, τοΑρχαιολογικό Μουσείοκαι φυσικά το «Βήμα του Γαλλίωνος»,έχοντας την μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στα μέρη όπου «πάτησε» και διέμεινε για σχεδόν ενάμισι χρόνο ο Απόστολος Παύλος. Η ξενάγηση κατέληξε στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Ι. Μητροπόλεώς μας στην Αρχαία Κόρινθο, όπου παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν τους.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάςκ. Γεώργιος και οι συνοδοί του επισκέφτηκαν την Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ι. Λείψανο του Όσιου Παταπίου και στην συνέχεια στο Καθολικό της Ι. Μονήςέψαλαν «Χαιρετισμούς» στον Όσιο παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκ. Αγαπίου».