Μητρόπολη Κορίνθου: «Προσπαθούν μάταια να ελέγξουν την εκκλησία μας…»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται σε δελτίο τύπου: «Στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά ομίλησε για τους εορτάζοντες Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και τον Όσιο Δαυίδ τον εν Ευβοία και στο χάρισμα, που έλαβαν, να θεραπεύουν όχι μόνο τις νόσους του σώματος αλλά και της ψυχής και μάλιστα ανιδιοτελώς. Στην συνέχεια ερμήνευσε το Αποστολικό και Ευαγγελικό Ανάγνωσμα τονίζοντας ότι η αγάπη αποτελεί διαχρονικά το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χριστιανών, καθώς και το σημαντικότερο απ’ όλα τα χαρίσματα, που δίδει ο Θεός.

Αναφερόμενος και στην εκκλησιαστική επικαιρότητα επεσήμανε ότι, κάποιοι τάχα εκκλησιαστικοί άνθρωποι, με υπερφίαλο τρόπο, με πομπώδη επίδειξη τίτλων, που μόλις «χθες» απέκτησαν και με ασέβεια προς τον Θεό και τους γηραιότερους, προσπαθούν μάταια να ελέγξουν την Εκκλησία μας, τους Κληρικούς και τους Πιστούς της, ορμώμενοι από την ιδιοτέλεια και την ματαιοδοξία τους.

Ο Θεός μας όμως, ο Οποίος τα πάντα εν σοφία εποίησε, έρχεται ως παιδαγωγός να προσφέρει στην ζωή μας τις κάθε είδους δυσκολίες, ώστε να αγωνιστούμε να δοκιμαστούμε και να βγούμε νικητές, αγωνιζόμενοι πάντοτε εντός της Εκκλησίας και όχι εκτός Αυτής, ως άλλοι «αγριοχρίστιανοι»! Έχει όμως ο Θεός! Και νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων! Κατέληξε δε την ομιλία του ευχόμενος προς άπαντες οι εορτάζοντες Άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν στον Κύριο και Σωτήρα μας χαρίζοντας την υγεία, ψυχική και σωματική, σε όλον τον κόσμο!

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου όπου παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου μας κ. Αγαπίουετέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Επισκόπου Κανώπου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την ευκαιρία της συμπληρώσεως επτά ετών από την εκδημία του. Ας είναι αιωνία η Μνήμη του!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Την ίδια ημέρα και στο πανηγυρίζον Ι. Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, λειτούργησε ο Κορίνθιος  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ομίλησε στους ευλαβείς προσκυνητές επίκαιρα και ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, ο οποίος με πολλή αγάπη του παρεχώρησε το Ι. Θυσιαστήριο για να τελέσει την Θ. Λειτουργία και να δεχθεί τα σέβη και τις συνδρομές των ευσεβών προσκεκλημένων του για την Ιεραποστολική του δράση».