ΝΕΜΕΑ: …Κλείνουν και αυτό το κατάστημα;

Τελικά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Νεμέα;

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

«Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με ευκαιρία αντίστοιχής επιστολής του Δημάρχου Νεμέας η οποία επισυνάπτεται στην Αναφορά, ζητώντας να αποτραπεί το ενδεχόμενο για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Νεμέα, που θα είναι καταστροφικό για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κος Ψυχογιός επισημαίνει στην Αναφορά του πως μια τέτοια προοπτική θα δυσχεράνει ιδιαίτερα τις εμπορικές συναλλαγές των πολιτών τόσο της Κορινθίας, όσο και ορισμένων της δυτικής Αργολίδας, αλλά θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στην περιοχή και ιδιαίτερα σε όσους παραγωγούς και επιχειρηματίες ασχολούνται με την οινοποιία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση για κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με την απαξίωση και υποστελέχωση των ΕΛΤΑ, αλλά και το κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών για την καθημερινότητα, την κάλυψη βασικών αναγκών και την ποιότητα ζωής στο Δήμο Νεμέας.

Τονίζεται τέλος ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας, έχει -και θα πρέπει να έχει- και κοινωνικό ρόλο απέναντι στον αγροτικό κόσμο αλλά και το σύνολο των τοπικών κοινωνιών…».