Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι στα Τρίκαλα Κορινθίας για να αποτρέψουν το καταστροφικό χτύπημα στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου! -Τι ζήτησε η μητρόπολη…

“Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας για να αποτρέψουν το καταστροφικό χτύπημα στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου.

Οργή, θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους πιστούς της Κορινθίας η φημολογούμενη απόφαση που φέρεται να έλαβε η Μητρόπολη αναφορικά με την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, έπειτα από διαμάχη οικονομικής φύσεως, η Μητρόπολη ζήτησε από την Γερόντισσα Φιλοθέη και τη συνοδεία της όπως αποχωρήσουν από το Μοναστήρι- ΣΥΜΒΟΛΟ των Τρικάλων Κορινθίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η Γερόντισσα και οι μοναχές βρίσκονται προσωρινά στο Μετόχι στον Άγιο Δημήτριο ενώ η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου είναι κλειστή και έχει μείνει πάνω μόνο μια καλόγρια.

Όπως αναφέρουν πιστοί σε επιστολή στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

Αυτά που συμβαίνουν στο Μοναστήρι δεν πρέπει να μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Θεωρούμε απάνθρωπο και εξευτελιστικό ένα υποχείριο του μεγάλου αφεντικού της Κορίνθου καθώς και το ίδιο το αφεντικό να εκδιώχνουν με τέτοιο τρόπο την ηγουμένη και τη συνοδεία αυτής από την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου.

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο τρόπο βοήθειας πέραν του μαζικού ξεσηκωμού της Ρίζας και των Τρικάλων ενάντια στον οριστικό εκδιωγμό τους”, αναφέρεται στο ekklisiaonline.gr.

ΣΣ. Ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος …τι λέει για όλα αυτά;