ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Λένε ότι δεν είναι αδιάφοροι για τα αδέσποτα! -Δήμαρχε όμως δεν κάνετε κάτι το διαφορετικό από τους άλλους δήμους!

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται σε δελτίο τύπου:

“Σύμφωνα με την νομοθεσία, (νόμος 4039/12 άρθρο 9), κάθε δήμος είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα ζώα, αλλά τα αδέσποτα δεν είναι πληθυσμός ενός δήμου. Η εγκατάλειψη και η έλλειψη στειρώσεων είναι τα δύο μεγάλα θέματα που δημιουργούν το πρόβλημα.

Ο Δήμος μας, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι, δεν διαθέτει καταφύγιο ζώων, ούτε προσωπικό για την περισυλλογή τους. Ωστόσο δεν είμαστε αδιάφοροι για τα αδέσποτα του τόπου μας, φροντίζουμε για την σίτιση, τις στειρώσεις και τον εμβολιασμό τους.
Στην προσπάθειά μας για τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τον αριθμό κυρίως των αδέσποτων σκύλων, θα θέλαμε την βοήθειά σας.

Θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Αρχίζοντας την κοινή μας προσπάθεια με τους προέδρους, ζητούμε:

1) Να καταγραφούν και να φωτογραφηθούν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής σας, αναφέροντας πόσα από αυτά είναι θηλυκά.
2) Να ενημερωθούν οι κάτοχοι ζώων συντροφιάς, ότι όλα πρέπει να έχουν τσιπάκι με το όνομα του ιδιοκτήτη τους. Αυτό είναι υποχρεωτικό από τον νόμο!
3) Αν επισημάνετε ότι δημιουργούνται αγέλες αδέσποτων, να μας ενημερώσετε, ούτως ώστε να γίνει προσπάθεια διάσπασης της αγέλης.

Επίσης , σας ενημερώνουμε, ότι μια φορά τον χρόνο οργανώνουμε ομαδικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, οι οποίες θα γίνονται στα κτηνιατρεία που βρίσκονται στο Ξυλόκαστρο. Η συμβολή σας εκείνες τις ημέρες θα είναι καθοριστική!
Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2743360203″.

ΣΣ. Καλά τα παραπάνω που αναφέρονται σε δελτίο τύπου από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης! Αυτά όμως τα κάνουν σε γενικές γραμμές και οι άλλοι δήμοι στην Κορινθία! Άρα δήμαρχε δεν κάνετε κάτι διαφορετικό στο δήμο σε ότι αφορά τα αδέσποτα!

Παραδέχεστε παραπάνω ότι δεν διαθέτει ο δήμος καταφύγιο ζώων, ούτε προσωπικό για την περισυλλογή τους! Κάτι είναι και αυτό! Όταν όμως δήμαρχε βρείτε λύση σε αυτά τα ζητήματα τότε θα έχετε επιτύχει ως δημοτική αρχή στο θέμα των αδέσποτων και θα έχετε ξεχωρίσει από τους άλλους δήμους της Κορινθίας! Μέχρι τότε όμως απλά κάνετε ότι κάνουν και οι υπόλοιποι δήμοι!

Κ.Ν