ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Το φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ προσκαλεί σε ένα τετραήμερο δράσεων για όλους…

«Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024, και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο γεμάτο πρωτότυπες δράσεις για όλους.

Μία μεγάλη συναυλία με τους Pan Pan x Years of Youth, χορευτικές performances από την καταξιωμένη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και την ομάδα της YELP danceco, βραδιά όπερας με τρεις Έλληνες τενόρους, τον διεθνούς φήμης Δημήτρη Πακσόγλου συνοδευόμενο από τους Χρήστο Δεληζώνα και Αντρέα Καραούλη, προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, εκθέσεις, virtual reality, στρογγυλά τραπέζια και ανοιχτές συζητήσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού στο Aristonautes Lab, μία μαγευτική περιήγηση στους ορεινούς όγκους της περιοχής, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια αλλά και εργαστήρια χορού, ποίησης, ανιμέισον και κεραμικής για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, το οποίο αντλεί έμπνευση από την κεντρική θεματική του φετινού Φεστιβάλ “Η Ελευθερία της Όρχησης” και την τέχνη του χορού.

Για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι, η μοναδική περιοχή του νομού Κορινθίας μεταμορφώνεται για τέσσερις μέρες και προσκαλεί κατοίκους του Δήμου αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών να γνωρίσουν διαφορετικά σημεία του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστές πτυχές τους, ξεχωριστές ομορφιές και την πλούσια ιστορία τους μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

#Aristonautes2024 𝝚𝝥𝝞𝝨𝝜𝝡𝝜 𝝚𝝢𝝖Ρ𝝣𝝜 | 𝟮𝟬.𝟬𝟲.𝟮𝟰

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2024.

Ο διεθνούς φήμης τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, συνοδευόμενους από τους ανερχόμενους και ταλαντούχους Χρήστο Δεληζώνα και Αντρέα Καραούλη και τον αρχιμουσικό Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο, μας προσκαλούν σε μία αξέχαστη εμπειρία όπερας με διάσημες άριες και κομμάτια κλασικού ρεπερτορίου από τη σκηνή του Μιλάνου και με άρωμα Βιέννης. Μία μαγική βραδιά γεμάτη συναίσθημα και μουσική που θα μας μείνει αξέχαστη.

Η παρουσία σας στο σημαντικό αυτό για τον Δήμο μας φεστιβάλ, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Βραδιά όπερας, Πέμπτη 20 Ιουνίου, 21:00, Πλατεία Αγίου Βλασίου, Ξυλόκαστρο», αναφέρεται από το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.