ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: …Νέο επίτευγμα της δημοτικής αρχής; -Ο Τσιώτος χάνει μέσα από τα χέρια του ένα αναπτυξιακό έργο 2.100.000 ευρώ;

…Νέο επίτευγμα της δημοτικής αρχής στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης; Ο δήμαρχος Β. Τσιώτος χάνει …μέσα από τα χέρια του ένα αναπτυξιακό έργο 2.100.000 ευρώ;

…Δεν γίνεται που δεν γίνεται στο δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κάποιο αξιόλογο-μεγάλο έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του δήμου, θα φέρει τουρισμό…κτλ, η δημοτική αρχή χάνει και αυτά που “κληρονόμησε” από την προηγούμενη (δημοτική αρχή);

…Αλλά τι να συζητάμε τώρα! Ο δήμαρχος δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών! (για παράδειγμα δείτε την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: …Άλλη μία απογοήτευση για τους κατοίκους του Δερβενίου!)

Η ανακοίνωση από τους Ενεργούς Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Επαμεινώνδας Κατσούλας):

“Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχθηκε δημόσια ότι το έργο “ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (Α.Σ.Ο.) ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ” είναι πιθανόν να μην υλοποιηθεί!!!Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας με το ποσό των 2.184.045 ευρώ.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή το “κληρονόμησε” από την προηγούμενη που κατάφερε να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία συνεδριακού χώρου, αίθουσας κινηματογραφικών προβολών, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και δημοτικής βιβλιοθήκης.Δηλαδή για ένα Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ από τον Δήμο μας.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών-συνέδρων σε όλη την διάρκεια του έτους, θα είναι μεγάλα για την τοπική οικονομία.Σημαντική θα είναι και η αίθουσα κινηματογραφικών προβολών για τους χειμερινούς μήνες, που δεν υπάρχει στο Δήμο μας, ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα βρει επιτέλους μια αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ένταξη του έργου και με την γνωστή σε όλους πλέον βραδύτητα της Δημοτικής Αρχής, ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ για τροποποιήσεις προϋπολογισμού (ως συνήθως) για το “Υποέργο 1 – Εκπόνηση μελετών” λόγω λάθους εγγραφής του ποσού χρηματοδότησης!!

Αλήθεια με ΠΟΣΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ μπορεί να αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την πιθανότητα να ματαιωθεί η υλοποίηση αυτού του έργου που θα αναβάθμιζε την πόλη του Ξυλοκάστρου αλλά και το Δήμο μας συνολικά;

Και τι θα πει στους δημότες; Δυστυχώς (το) χάσαμε;

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο απευχόμαστε, θα είναι ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ για μια ακόμη ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για το Δήμο μας.Για την άλλη ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δημιουργίας Πολιτιστικού Πολυχώρου στις Αποθήκες Φραντζή θα επανέλθουμε”.