ΟΕΒΕ Κορινθίας: “Τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης”

Από την « ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» ανακοινώνεται:

«Τα αλλοπρόσαλλα μέτρα με τα οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία έχουν εκτός των άλλων ως αποτέλεσμα την επιβολή ενός άτυπου lockdown στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στο λιανεμπόριο και την εστίαση. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε ιδιότυπους αστυνομικούς – ελεγκτές με αποτέλεσμα η μείωση της όποιας δραστηριότητας υπήρχε  να έχει φτάσει το 50% τουλάχιστον.

Η εφαρμογή μάλιστα από τις 30/12 των νέων μέτρων για την εστίαση, με το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα και με το γελοίο μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής, εν μέσω μάλιστα των εορτών οδηγεί τις επιχειρήσεις της εστίασης στον μαρασμό!

Απαιτούμε άμεσα την ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων της εστίασης με άμεσα μέτρα (π.χ. μη επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κάλυψη του μισθολογικού κόστους), ώστε να περισωθεί όσο το δυνατόν ο κλάδος.

Απαιτούμε παράλληλα, αντίστοιχα μέτρα ενίσχυσης του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρώνουν δυσβάστακτο βάρος για την όποια διαχείριση της πανδημίας.

Απαιτούμε τέλος,  να σταματήσει η στοχοποίηση των επιχειρήσεων μας ως υπεύθυνων για τη διασπορά του ιού, με δεδομένο ότι προφανώς την ευθύνη την φέρουν πρωταρχικά και κυρίως οι κυβερνητικές επιλογές». 

ΣΣ. Αυτά να τα πείτε και στους Κορίνθιους βο(υ)λευτές της κυβέρνησης (Δήμα, Ταγαρά και Κόλλια) που “χειροκροτούν” κάθε απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τη στιγμή μάλιστα που αγρότες και έμποροι στο νομό ματώνουν για να τα φέρουν εις πέρας και στα προβλήματά τους οι Κορίνθιοι πολιτικοί συνεχίζουν …να απουσιάζουν!