Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας θα μπορέσουν να κάνουν τις αγορές…

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Με προπληρωμένες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τραπεζικές κάρτες που θα παραλάβουν έγκαιρα οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, θα μπορέσουν να κάνουν τις αγορές των τροφίμων και των ειδών που χρειάζονται, εν όψει του Πάσχα. Το ύψος δαπάνης της κάθε κάρτας θα είναι από 100 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξαν ομόφωνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και οι δήμαρχοι των δύο νομών, με τους οποίους είχε την Τρίτη 7 Απριλίου τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας -στις 10 με τους δημάρχους από την Π.Ε. Αρκαδίας και στις 11 με τους ομολόγους τους από την Π.Ε. Κορινθίας.

Οπως είναι γνωστό, οι δύο πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες δεν είναι ενταγμένες στο ΤΕΒΑ της Περιφέρειας καθώς οι δήμοι αναλάμβαναν μέχρι τώρα να κάνουν τις διανομές του συγκεκριμένου προγράμματος. Ωστόσο, ο φετινός σχετικός διαγωνισμός “κόλλησε”, με ορατό πλέον τον κίνδυνο οι δικαιούχοι του προγράμματος στους δύο νομούς να στερηθούν τα τρόφιμα που μέσω ΤΕΒΑ θα λάμβαναν για την περίοδο του Πάσχα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει και τα συσσίτια που οργανώνονται τις ημέρες του Πάσχα στην Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο, καθώς και τις μητροπόλεις που συντηρούν ευαγή ιδρύματα…”