Οι Ι. Ακολουθίες της Αναστάσεως στη μητρόπολη Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται:

«ΟΙ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Το Μ. Σάββατο το πρωί, 4 Μαΐου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ι. Ναού. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα τον Ι. Ναό προκειμένου να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων αλλά και για να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία, την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έχει καθιερώσει να τελεί κάθε Μ. Σάββατο.

Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας. Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια των αγίων Αρχιερέων μας το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς τα Προπύλαια του Ι. Ναού, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως. Πάρα πολλοί εκ των παρισταμένων -μεταξύ τους και εκατοντάδες παιδιά- δεν δελεάστηκαν από την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και κατόπιν σχετικής παραινέσεως του Σεβ/του Μητροπολίτου μας, παρέμειναν στον Ι. Ναό και κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους για την φιλακόλουθο στάση τους, διάβασε τον Κατηχητικό λόγο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ενημέρωσε για τις πολλές Ι. Ακολουθίες που έχει προγραμματισθεί να τελεστούν κατά την Διακαινήσιμο Εβδομάδα προσκαλώντας ταυτόχρονα τους Πιστούς να παραστούν και σε αυτές».