Οι παραστάσεις ξεκίνησαν με την «Αντιγόνη» από το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου και συνεχίστηκαν με τις «Βάκχες» με μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λευκάδας…

«Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες», που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου και συνεχίστηκαν με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από την Ομάδα της Λευκάδας, με μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λευκάδας.

Στην συνέχεια το Istitutod’ IstruzioneSuperiorediPapazzoloAcreideτης Ιταλίας παρουσίασε τους «Αχαρνείς του Αριστοφάνη και οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν με τις «Μοίρες του Αγαμέμνονα» από το LiceoTommasoGargalloαπό τις Συρακούσες Ιταλίας.

Το πρωινό τμήμα της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του χορευτικού δρωμένου «DancesbyIsadoraDuncan» από την Ομάδα Χορού της Έλενας Μιχαηλίδου.Υπενθυμίζουμε ότι το δρώμενο αυτό είχε προγραμματισθεί να παρουσιασθεί στον Ναό του Απόλλωνα, στην Αρχαία Κόρινθο αλλά μεταφέρθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μουσικό και παραδοσιακό τρόπο, στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, όπου το διεθνούς φήμης συγκρότημα ENCARDIA ξεσήκωσε τους θεατές και τα μέλη των αποστολών με ρυθμούς  από την Μεσόγειο.

Φωτογραφική  Έκθεση «Τριλογία» του Μιχάλη Κακογιάννη

Στον χώρο του θεάτρου εκτίθενται από τις 10/5/2024 ανέκδοτες φωτογραφίες από την κινηματογραφική «Τριλογία» του Μιχάλη Κακογιάννη (Ηλέκτρα, Τρωάδες, Ιφιγένεια), από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού, σε νέες εκτυπώσεις και επιμέλεια του βραβευμένου με 1ο Παγκόσμιο Βραβείο φωτογραφίας, Ιταλού καλλιτέχνη Antonio Manta, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Urbino ISIA», αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων