Ο αριθμός των Κορίνθιων που πήγαν να προσκυνήσουν στην Τήνο

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την κατ’ έτος καθιερωμένη προσκυνηματική αποδημία στο Ιερό νησί της Τήνου πραγματοποίησε κι εφέτος, το διήμερο 8η και 9η Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλήθος Ιερέων και 650 προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, ολοκληρώνοντας κατ᾿ αυτόν τον τρόπο τα «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019». Τους αγίους Αρχιερείς και τους προσκυνητές υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Τήνου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Στον Εσπερινό της 8ης Ιουλίου, στο Ι. Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ. Αγάπιος συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και κατά την διάρκεια του ο Ιεροκήρυξ του Ιερού Προσκυνήματος Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Σέττας καλωσόρισε όλους εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., των Ιερέων και του ευσεβούς λαού της Τήνου, ενώ ακολούθως ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αντιφώνησε ομιλών επίκαιρα στους ευλαβείς προσκυνητές.  

Την επομένη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Αγάπιο, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Τέλος, ο Σεβ.  Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας και ευλογία για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς και τους εργαζόμενους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για την διευκόλυνση όλων των προσκυνητών.

Με αυτό το Παγκορινθιακό Προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και με τις ολόθερμες προσευχές όλων στη Ευαγγελίστρια, ολοκληρώθηκαν κι εφέτος τα «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019…».