Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! – “Ανησυχητικές διαστάσεις έχει…”


Σε δελτίο τύπου από τον ιατρικό σύλλογο Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατακόρυφη αύξηση της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων στον νομό μας. Η σύγκριση με την αντίστοιχη καλοκαιρινή περίοδο του 2018 κρίνεται απογοητευτική, καθώς παρατηρείται άνοδος των ατυχημάτων κατά περίπου 50%. Το πλέον αποθαρρυντικό στοιχείο όμως, είναι οι αυξημένοι θάνατοι και οι βαριά τραυματίες.

Μεγάλη ταχύτητα, αλκοόλ, έλλειψη προσοχής (χρήση κινητού) και παραβιάσεις κανόνων οδικής αγωγής αποτελούν τα συχνότερα αίτια. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών λαμβάνει χώρα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σημαντική αναφορά πρέπει να γίνει για οδηγούς που παρασύρουν πεζούς και δεν επιστρέφουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και συνιστά την συνεχή χρήση της ζώνης ασφαλείας, του κράνους και τον απόλυτο σεβασμό στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Χάνουμε καθημερινά συνανθρώπους μας άδικα…».