“Ο μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς ευλαβείας που διατηρεί η οικογένειά του με την Αγία Κυριακή…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Την μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τίμησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στο ομώνυμο Ι. Παρεκκλήσιο στο Μούλκι Κορινθίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, οΙεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος ΣικυώνοςΠανοσ. Αρχιμ.π. Κλαύδιος Καλαράςμε Ιερείς της Περιφερείας του.

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτη μας ομίλησε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκεστον βίο και στα μαρτύριάτης Αγίας Κυριακής. Τόνισε δε,ότι οι Άγιοι, αφού ενώθηκαν με τον Χριστό, έγιναν «φώτα» διασποράς του λόγου Του, καθώς διέθεταν γενναιότητα, υπομονή και αγάπη για τον Δεσπότη Χριστό, αρετές που πρέπει να διαθέτει ο κάθε πιστός προκειμένου να ενωθεί και αυτός με τον Χριστό.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας,με την παρουσία στον Πανηγυρικό Εσπερινό του συντοπίτη μας Υφυπουργού κ. Χρίστου Δήμα, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς ευλαβείας, που διατηρεί η οικογένειά του με την Αγία Κυριακή.

Στην συνέχεια, θέλοντας να τιμήσει τον επί πενήντα χρόνια Εφημέριο του χωριού, Αιδεσ. π. Ηλία Κουτσιούκο, για το έργο που επιτελεί με φόβο Θεού, διακονώντας τους Πιστούς της Ενορίας του, του απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου και του ευχήθηκε να συνεχίσει το έργο του με τον αυτό ή και περισσότερο ζήλο»