Ο Χ. Δήμας τους προσέφερε κρασιά από τη Νεμέα…

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ στην Κορινθία Χ. Δήμα ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χ. Δήμας, όπου συναντήθηκε με επιστημονικούς φορείς και νεοφυείς επιχειρήσεις στη Λεμεσό, παρουσία του Κύπριου ομολόγου του, κ. Κυριάκου Κόκκινου.

Αρχικά στο Tech Island, ο κ. Δήμας παρουσίασε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, κυρίως μέσω του Elevate Greece. Στη συνέχεια σε πάνελ με τον κ. Κυριάκο Κόκκινο και τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Σλοβακίας στην Κύπρο, συζήτησαν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των χωρών στην έρευνα και την καινοτομία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού στις προκλήσεις της εποχής.

Το Tech Island αποτελεί έναν οργανισμό που στοχεύει να δημιουργήσει στην Κύπρο ένα εξελιγμένο οικοσύστημα καινοτομίας, στα διεθνή πρότυπα, που να προσελκύει νεοφυείς επιχειρήσεις, «ψηφιακούς νομάδες», ερευνητές και εταιρείες που εξειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρυτάνεις παρουσίασαν την έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο ειδικότερα στον τομέα της αξιοποίησης των επιστημονικών δεδομένων και της τεχνολογίας, στο χώρο του διαστήματος.

Τέλος ο κ. Δήμας, τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την παρουσίαση και τους προσέφερε κρασιά από την Νεμέα Κορινθίας…”