…Πάει το Ράλι Ακρόπολις! -Πάλι έχασε η Κορινθία! -…Υποτίθεται ότι έχουμε δύο υφυπουργούς!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Το Ράλι Ακρόπολις θα φιλοξενηθεί σε τρία σημεία της Ελλάδας, αλλά δεν θα έχει έδρα το Λουτράκι, κάτι για το οποίο είχε γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια από τον δήμαρχο Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ και όχι μόνο! Η έδρα του θα είναι η Λαμία!

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ Γ. Γκιώνης φανερά ενοχλημένος ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του:

“Μας πουλήσανε! Μας εξέθεσαν! Καταθέσαμε έναν καταπληκτικό φάκελο και τελικά επέλεξαν την Λαμία! Έπρεπε να το πούνε από την αρχή ότι το πάμε στη Λαμία και τελείωσε η υπόθεση…”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Είναι εθνική επιτυχία που το Ράλι Ακρόπολις ξανάρχεται στην Ελλάδα! Αυτά που ανέφερε ο δήμαρχος (Γ. Γκιώνης) είναι ορθά. Εμείς θέλαμε να ενισχυθούν ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία του Λουτρακίου. Ας είναι! Κρατάμε την μεγάλη εικόνα που το Ράλι ξανάρθε στη χώρα μας. Ο δήμαρχος σωστά διαμαρτύρεται και του λέω ότι και το 2022 και το 2023 το ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα θα είναι…”.

…Εύγε στον δήμαρχο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ που είπε τα πράγματα όπως πρέπει! Τουλάχιστον ο Γ. Γκιώνης το πάλεψε όπως μπορούσε! Και όμως το Λουτράκι που έχει φιλοξενήσει με επιτυχία το Ράλι Ακρόπολις στο παρελθόν …δεν το επέλεξαν ως έδρα!

Η Κορινθία πάντως έχει δύο υφυπουργούς!

Υποτίθεται ότι η Κορινθία έχει δύο υφυπουργούς, τους Δήμα και Ταγαρά! Πόσο ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα; Και αν πάλι ασχολήθηκαν η επιλογή της έδρας (στη Λαμία δηλαδή) έδειξε ότι η γνώμη τους δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη! Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι εκεί που χρειάζεται η παρέμβαση των Κορίνθιων πολιτικών για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κορινθία, το αποτέλεσμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ!

Τα ίδια ισχύουν και τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, τον “εκλεκτό” του Μητσοτάκη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, που έδειξε να ασχολείται σοβαρά με το θέμα ώστε το Ράλι να φιλοξενηθεί στο Λουτράκι… αλλά ούτε και αυτός εισακούστηκε!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού:

“Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα.

Η ευχάριστη έκπληξη της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις για δύο μάλιστα χρονιές, γέμισε χαμόγελα όχι μόνο τους Έλληνες φίλους του motorsport, αλλά ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα.
Μεγάλες προσωπικότητες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οδηγοί αγώνων, φίλοι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο, υποδέχθηκαν την είδηση με μεγάλη χαρά.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διοργάνωσης, σας ανακοινώνουμε το κέντρο που θα φιλοξενηθεί ο εθνικός μας αγώνας, αλλά και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει.

Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το πάθος, την αγωνία και το ζήλο που επέδειξαν οι υποψήφιες Περιφέρειες και πόλεις.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα.

Καταλήξαμε, μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια αφού ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες, το Ράλλυ Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε τρία μοναδικά σημεία της πατρίδας μας.

Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.

Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.
Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες.

Στη Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές.

Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο capital.gr.

ΣΣ. Σε ότι αφορά την βουλευτή Μ. Σούκουλη δεν θα κάνουμε κάποια ιδιαίτερη αναφορά! Μας έχει συνηθίσει κυρίως μόνο σε επισκέψεις και ευχαριστήριες επιστολές!