ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Πέτυχαν μία σημαντική χρηματοδότηση για τα αδέσποτα! -Τι αναφέρεται από τους δύο δημάρχους…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται: «Ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζοντας να επιτυγχάνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις χρήσιμων και απαραίτητων έργων με σκοπό την αντιμετώπιση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων, ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ, του έργου: «Κατασκευή πανσιόν φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και δημοτικού κτηνιατρείου Δήμου Κορινθίων και Δήμου Βέλου Βόχας» συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, με δικαιούχο φορέα τη διαδημοτική συνεργασία Δήμου Κορινθίων και Βέλου Βόχας και φορέα υλοποίησης το Δήμο Κορινθίων.

Πηγές χρηματοδότησης:

-Υπουργείο Εσωτερικών: 744.000  ευρώ

-Δήμος Κορινθίων: 106.000 (ίδιοι πόροι)

Συνολικό Ποσό: 850.000  ευρώ

Το έργο αφορά στην κατασκευή Δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και θα εγκατασταθεί σε μισθωμένη έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων στη θέση «Μπαθαρίστα» .

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν 2 κτίρια καταφυγίων ζώων καθώς και ένα κτίριο που θα περιλαμβάνει ιατρείο, εγκαταστάσεις προσωπικού, γραφεία διοίκησης.

Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 76 θέσεων.

Παράλληλα ο Δήμος Κορινθίων εξασφάλισε από το ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού ποσού 50.595  ευρώ που θα αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και τη περισυλλογή και κάθε είδους δαπάνη που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το αίτημα χρηματοδότησης και ο πλήρης φάκελος υπεβλήθησαν στις 31 Μαΐου 2023 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η έγκριση , αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του δήμου Κορινθίων και απόδειξη της ουσιαστικής μέριμνας που έλαβε για την λύση ενός από τα πιο σημαντικά ζητήματα που καταγράφονταν τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων.

Η ανάρτηση του δημάρχου Βέλου-Βόχας Α. Παπακυριάκου: