…Πέτυχαν το απόλυτο στη διώρυγα της Κορίνθου! -Για ακόμα μία φορά καμία από τις 2 βυθιζόμενες γέφυρες δεν λειτουργούσε … -Τους ζητούν να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα!

Πέτυχαν το απόλυτο στη διώρυγα της Κορίνθου! Για ακόμα μία φορά καμία από τις 2 βυθιζόμενες γέφυρες δεν λειτουργούσε…

Επαναλαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει με τις βυθιζόμενες γέφυρες …έχει καταντήσει αστείο!

Από τη διώρυγα της Κορίνθου μάλλον από ότι φαίνεται αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να εισπράττουν χρήματα από τις διελεύσεις των πλοίων!

Η βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια έχει να λειτουργήσει …κάτι μήνες, ενώ ΝΕΑ βλάβη υπέστη από χθες και η βυθιζόμενη γέφυρα στην Ποσειδωνία!

…Τα ακούνε πλέον από παντού!

Για την κατανόηση των κατοίκων μίλησαν την Κυριακή από τη διώρυγα της Κορίνθου:

“Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι σήμερα το απόγευμα 7.7.2024 και περί ώρας 20.30 κατά την διαδικασία ανύψωσης της γέφυρας Ποσειδωνίας, προκλήθηκε ηλεκτρομηχανολογική βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα του βαρούλκου ανύψωσης. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας και  αποκατέστησε εν μέρη την βλάβη ώστε να δοθεί ο δίαυλος στην ναυσιπλοΐα.

Οι εργασίες επισκευής θα συνεχιστούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 8.7.2024  και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τρίτης 9.7.2024  όπου θα τεθεί σε επαναλειτουργία και στην διάθεση των χρηστών.

Η  Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και τους κατοίκους της  περιοχής για την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνει ότι  καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης”.

Για πόσο ακόμα θα λειτουργεί;

Σε σημερινή ανακοίνωση από τη διώρυγα της Κορίνθου ανέφεραν ότι σήμερα στις 18:00 λειτούργησε ξανά η γέφυρα της Ποσειδωνίας!!! Για πόσο ακόμα θα λειτουργεί είναι το ζητούμενο!!!

Η τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας:

“Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 και ώρα 18.00 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του ηλεκτροκινητήρα του βαρούλκου Νο4 και η βυθιζόμενη γέφυρας Ποσειδωνίας, επανήλθε σε πλήρη λειτουργία και τέθηκε στην διάθεση των χρηστών”.

Από τον περιφερειακό σύμβουλο Κορινθίας  Γιάννη Σιάτο αναφέρεται σε ανακοίνωση σήμερα το μεσημέρι:

«Έχουν αγανακτήσει οι κάτοικοι της Κορινθίας με τις βυθιζόμενες γέφυρες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της Κορίνθου, του Λουτρακίου και την όμορων περιοχών μετά και την νέα βλάβη που υπέστη η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας. Αυτή την στιγμή καμία από τις 2 βυθιζόμενες γέφυρες δεν λειτουργεί.

 Η πρώτη παρέμβαση που είχαμε κάνει ως παράταξη, μετά τις Περιφερειακές εκλογές, ήταν τόσο για την γέφυρα της Ποσειδωνίας η οποία έχει βγει εκτός λειτουργίας τον Οκτώβριο όσο και για την γέφυρα της Ισθμίας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Είχαμε θέσει ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια της γέφυρας της Ποσειδωνίας, για το αν συντηρείται επαρκώς και αν υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Είχαμε δε, ζητήσει , την άμεση επιθεώρηση των συγκεκριμένων υποδομών από τις επόπτευσες υπηρεσίες.

Πρόσφατα στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου μεταφέραμε για πολλοστή φορά την δυσαρέσκεια των κατοίκων για την μη λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας της Ισθμίας που τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς εκτός λειτουργίας. Μάλιστα ύστερα από την έκρηξη του βυτιοφόρου στον Ισθμό και την κατεδάφιση της ανισόπεδης γέφυρας στην Παλαιά Εθνική οδό η βυθιζόμενη γέφυρα στην Ισθμία ήταν άκρως απαραίτητη για τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Οι κάτοικοι της Κορινθίας έχει αγανακτήσει με αυτή την κατάκτηση. Κάθε λίγο και λιγάκι η γέφυρα στην Ποσειδωνία βγαίνει εκτός λειτουργίας, κάποιες φορές για λίγα 24ωρα άλλες για περισσότερες μέρες , η δε γέφυρα στα Ίσθμια έχει καταντήσει σαν την Άρτας το γεφύρι. Τα τελευταία 4-5 χρόνια βρίσκεται συνεχώς προς επισκευή.

Καλούμε για άλλη μια φορά την διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα και να αποκαταστήσει το σημαντικότερο δυνατό την λειτουργία της γέφυρας της Ποσειδωνίας αλλά και την γέφυρα της Ισθμίας.

Να απαντήσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο στους πολίτες για το αν υπάρχουν η όχι ζήτημα ασφάλειας κατά την διάρκεια διέλευσης των αυτοκινήτων. Να απαντήσει αν είναι φυσιολογικές αυτές οι συνεχιζόμενες βλάβες στα συρματόσχοινα και στα βαρούλκα των βυθιζόμενων γεφυρών

Καλούμε  το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να δώσουν λύση στην συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων της Κορινθίας».

Κ.Ν