ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Πλημμύρισαν με μία μικρή μπόρα και στην περιφέρεια Πελοποννήσου …λένε τα δικά τους!

Η Κορινθία σε γενικές γραμμές …την γλίτωσε αυτό το διήμερο από την κακοκαιρία που υποτίθεται θα σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της! Η βροχόπτωση που υπήρξε σε διάφορες περιοχές είχε ένταση μικρής διάρκειας και δεν ήταν ικανή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Και βγαίνουν τώρα από την περιφέρεια Πελοποννήσου και λένε ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη γιατί από την περασμένη Πέμπτη έλαβαν τα μέτρα τους…κτλ!

Αν υπήρχε έντονη βροχόπτωση …έστω μισή μέρα θα γινόταν το έλα να δεις στην Κορινθία!

Όχι με μία μπόρα μικρής σχετικά διάρκειας (λίγων ωρών) να λένε ότι ήταν προετοιμασμένοι για το λόγο αυτό αποφύγαμε τα χειρότερα! Να το πούνε αυτό σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα που “βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα” ναι, όχι όμως στην Κορινθία.

Τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα μόνο στις περιοχές κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και τα είδαμε τα αποτελέσματα (πλημμύρισαν). Φανταστείτε τα φαινόμενα να ήταν πιο έντονα και σε εκείνη την περιοχή αλλά και σε όλη την Κορινθία …τι θα γινόταν! Αν θεωρούν τους εαυτούς τους “ήρωες” για μία απλή μπόρα τότε είναι θέμα δικό τους! Αν είχαν περιορίσει τα προβλήματα σε φαινόμενα όπως του “Ζορμπά” τότε να έβγαιναν με “βαρύγδουπες” ανακοινώσεις!

Εντωμεταξύ τα ρέματα όφειλαν να τα είχαν καθαρίσει με το που τελείωσαν οι καλοκαιρινοί μήνες και όχι μόνο όταν άκουσαν ότι έρχεται κακοκαιρία! Αν θέλουν και επιβράβευση για αυτό που έπρεπε πάλι ούτως η άλλως να κάνουν …πάλι είναι δικό τους θέμα!

…Έτσι τα βλέπει η περιφέρεια Πελοποννήσου!

Σε ανακοίνωση από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Προβλήματα στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας προκάλεσε την Παρασκευή το βράδυ η κακοκαιρία “Ιανός”, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια σε σπίτια και καταστήματα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Σε όλες τις περιπτώσεις έγινε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απάντληση των νερών.

Από φερτά υλικά, εξ άλλου, διακόπηκε και η κυκλοφορία στον δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ωστόσο συνεργεία της Π.Ε. Κορινθίας προβαίνουν σε καθαρισμό του οδοστρώματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής -και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής- η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη μιας και η περιοχή ήταν προετοιμασμένη καθώς, από την περασμένη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 μηχανήματα έργου -τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και μισθωμένα από αυτή- προέβαιναν στον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων σε όλη την πυρόπληκτη περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης με ιδιαίτερη έμφαση επισήμανε ότι η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας λειτούργησε αποτελεσματικά για το μεγαλύτερο μέρος της πυρόπληκτης περιοχής, καθώς τα όποια προβλήματα προέκυψαν μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεγχρεών, η οποία γειτνιάζει άμεσα με το βουνό που κάηκε τους περασμένους μήνες…”.

Κ.Ν