ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ποια περιοχή του Κιάτου θα μεταμορφωθεί σε μια μικρογραφία του «Μύλου» της Θεσσαλονίκης; -…Λένε σύντομα αλλά…;

Ποια περιοχή του Κιάτου θα μεταμορφωθεί σε μια μικρογραφία του «Μύλου» της Θεσσαλονίκης; -…Λένε σύντομα αλλά…;

Από το δήμο Σικυωνίων εστάλη σε δελτίο τύπου: «Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Αποκατάστασης Διατηρητέων Κτιρίων Συγκροτήματος Αποθηκών Α.Σ.Ο. και Αλλαγή Χρήσης». Πρόκειται για την επιτυχή κατάληξη των μεθοδικών προσπαθειών της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία από την αρχή της θητείας της έθεσε στο κέντρο των προτεραιοτήτων της την ανάδειξη του δήμου Σικυωνίων σε σημείο αναφοράς για  τις τέχνες, τον πολιτισμό και την ιστορία.

Μετά από μία μακριά και επίπονη διαδρομή που ξεκίνησε το 2011 και περιελάμβανε εκτεταμένες συζητήσεις, διαβούλευση, προγραμματισμό, εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και το Γραφείο Προγραμματισμού, ωρίμανσή τους και ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, σήμερα ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, με φανερή χαρά υπέγραψε τη σύμβαση του έργου.

Το συγκρότημα των διατηρητέων κτιρίων ΑΣΟ στο Ο.Τ. 88, έκτασης 4,2 στρεμμάτων στην καρδιά του Κιάτου πολύ σύντομα θα μεταμορφωθεί σε μια μικρογραφία του «Μύλου» της Θεσσαλονίκης, έναν πολυχώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων που θα καταστήσει το Κιάτο τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο της παραλιακής Κορινθίας αλλά και γενικότερα της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Οι χώροι των παλιών σταφιδεργοστασίων με το ειδικό ιστορικό βάρος που φέρουν και χωρίς να χάσουν την ξεχωριστή πολιτιστική τους ταυτότητα, με προσεγμένες και ακριβείς παρεμβάσεις θα υποδεχθούν χώρους πολιτισμού, νεότητας, συνεδρίων, μουσείου, αιθουσών εκδηλώσεων με στόχο αφ’ ενός την προαγωγή του πολιτισμού και αφ’ ετέρου την προσέλκυση επισκεπτών.

Το μουσείο του Λύσιππου

Η προσωπικότητα και το έργο του σικυώνιου γλύπτη Λύσιππου, του οποίου το στίγμα έμεινε ανεξίτηλο ανά τους αιώνες, αποτέλεσε για τη δημοτική αρχή Σικυωνίων πηγή έμπνευσης για την ανάδειξη της γενέτειρας του σε κέντρο Πολιτισμού. Το Μουσείο, με μόνιμη έκθεση συλλογής εκμαγείων από αντίγραφα έργων του Λυσίππου, θα λειτουργήσει στο κτίριο 1 του συγκροτήματος των αποθηκών ΑΣΟ, ενταγμένο μέσα σε μια κυψέλη πολιτιστικών και δημιουργικών διεργασιών και όχι αποκομμένο στο κτίριο της σημερινής βιβλιοθήκης, όπως προέβλεπαν παλαιότερες μελέτες προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Η σημερινή δημοτική αρχή Σικυωνίων ανακαλύπτοντας τον πλούτο που κρύβει η Σικυώνια γη στη ιστορία, στον πολιτισμό, στις τέχνες και επενδύοντας στην παράδοση αιώνων, φιλοδοξεί να καταστήσει την περιοχή κέντρο πολιτιστικής δημιουργίας, σημείο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Με τη σημερινή υπογραφή αυτής της σύμβασης μια νέα εποχή ανάδειξης, προβολής, δημιουργικότητας και προσέλκυσης επισκεπτών ανοίγει για το Κιάτο και γενικότερα το δήμο Σικυωνίων,  όπου ορόσημα θα αποτελούν ο πολιτισμός, οι τέχνες και η ιστορία.

Το έργο με λίγα λόγια

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των διατηρητέων κτιρίων 1,2,3 και 4 που βρίσκονται στη ΒΔ πλευρά και η χρηματοδότηση του έργου είναι  από το ΕΣΠΑ  2014-2020 και ειδικότερα από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» – (Ε.Π.Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.)».

Σταματόπουλος Σ.3

ΣΣ. …Για να δούμε πότε θα γίνει αυτό το έργο! Γιατί αν το σύντομα που λένε (ότι το συγκρότημα στην καρδιά του Κιάτου θα μεταμορφωθεί σε μια μικρογραφία του «Μύλου» της Θεσσαλονίκης) είναι σαν τις δεσμεύσεις του Σταματόπουλου που αφορά την υδροδότηση του Κιάτου, …τότε χαιρετίσματα!

-Ας ελπίσουμε με την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του Σταματόπουλου να έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο στο Κιάτο! Γιατί μέχρι τώρα οι δημότες δεν βλέπουν κάτι το …ιδιαίτερα αξιόλογο και περιμένουν το νερό για αρκετά χρόνια! …Έτσι δεν είναι δήμαρχε;

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

φακελάκι

Νοσοκομείο Κορίνθου: Τι έδειξε η έρευνα μετά την καταγγελία για “φακελάκι” σε γιατρό-! Ανακοίνωση της διοίκησης…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018

Σε ποιο γραφείο στην Κόρινθο …πέταξαν μπογιά;

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018
Νανόπουλος Βασίλης5

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Βιάζεται να ανακοινώσει σήμερα τους πρώτους υποψηφίους ο Νανόπουλος;

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Ο Θεός ειναι άπαιχτος…» -Αυτό ήταν το θέμα συζήτησης…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018

Η εορτή στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου… (φωτο)

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018
ορειβασία

Επαναληπτική τακτική και εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση 2018 από τον ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου

korinthiannewsΔεκεμβρίου 12, 2018