Στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο …ετοιμάζονται για τα εγκαίνια στέγασης του νηπιαγωγείου!

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται:

“Τοποθετήθηκαν ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στον χώρο της Δομής Κορίνθου, οι δύο οικίσκοι – αίθουσες διδασκαλίας τους οποίους διέθεσε για τις ανάγκες της εν λόγω δομής φιλοξενίας προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οι δύο οικίσκοι βαρέος τύπου επιλύουν ουσιαστικά το πρόβλημα στέγασης του νηπιαγωγείου για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή.

Με σχετικό του μήνυμα, ο διοικητής της Δομής Κορίνθου Αγγελος Καραφωτιάς εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την απόφασή του, καθώς και προς όλους όσοι συνέβαλαν για την έγκαιρη υλοποίησή της:

“Σας γνωρίζω ότι την 12.02.2021, τοποθετήθηκαν στον χώρο της Δομής Κορίνθου δύο οικίσκοι – αίθουσες διδασκαλίας, τους οποίους κατόπιν αποφάσεώς σας η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε κατά χρήση στη Δομή.

Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω τις ευχαριστίες των μαθητών και των γονέων τους που διαμένουν στη Δομή, καθώς και τις δικές μου, για την απόφασή σας και την άμεση πραγματοποίησή της, η οποία επιλύει το πρόβλημα στεγάσεως του Νηπιαγωγείου εντός της Δομής.

Επίσης, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της αποφάσεώς σας.

Επιφυλάσσομαι να σας προσκαλέσω στη Δομή Κορίνθου για τα άτυπα εγκαίνια στεγάσεως του Νηπιαγωγείου στους ανωτέρω δύο οικίσκους, αφού πρώτα διαμορφωθούν εσωτερικώς ως αίθουσες διδασκαλίας και κατασκευασθεί ο εξωτερικός προαύλιος χώρος αυτών” καταλήγει στο μήνυμά του ο διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Κόρινθο”.

ΣΣ. Δυστυχώς κανένας δεν αντιδράει για την απομάκρυνση των μεταναστών από τον ιστορικό χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού! Οι βουλευτές της Κορινθίας και ο δήμαρχος Κορινθίων “κατάπιαν” και την ανοικτή δομή μεταναστών δίπλα από τα σπίτια στο κέντρο της Κορίνθου…

Κ.Ν