Συνεχίζει να ευλογεί γάμους ο μητροπολίτης Κορίνθου -Ο γάμος που ευλόγησε αυτή τη φορά -Δείτε φωτογραφίες…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται:

«Το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευλόγησε, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, τον Γάμο των κ. Ιωάννου-Αρμοδίου Σαράντου του Γεωργίου και της Μαργαρίτας και της κ. Νικολίνας-Σοφίας Καγιούλη του Σταύρου και της Δήμητρας, αδελφής του Αιδεσ. Πρωτ. π. Πέτρου Καγιούλη, Προϊστάμενου του ως άνω Ι. Ναού και υπαλλήλου των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως μας.

Στους λόγους που απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στους νεονύμφους, ομιλών από καρδιάς, επισήμανε ότι η ζωή των ανθρώπων πλέον δεν διέπεται από τις οικουμενικές αρχές και αξίες, που ίσχυαν πάντοτε, αλλά από την παγκοσμιοποίηση, την τεχνητή νοημοσύνη και την λεγόμενη μετά άνθρωπον εποχή, που οι ισχυροί θέλησαν να μας επιβάλλουν.

Στις μέρες μας δεν μπορεί κανείς πλέον να μιλήσει για Πατρίδα, Θεό και Οικογένεια. Η ζωή όμως δίδεται από τον Θεό δια των γονέων. Στο κύτταρο της οικογένειας οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν, να τρώνε, να ομιλούν, να περπατούν, να διαβάζουν, να βιώνουν συναισθήματα και ωριμάζοντας να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό.

Πάντοτε η οικογένεια έδινε αυτά τα εφόδια στον άνθρωπο και το Σχολείο ερχόταν μετά να τα καλλιεργήσει περισσότερο, ώστε με την απαραίτητη πίστη στο Θεό η ζωή να εξαγιάζεται και να γίνεται «ανθόσπαρτη», δηλαδή, ζωή που εσπάρη με ευωδιαστά άνθη μέσα στην οικογένεια από τον πατέρα και την μητέρα και στην συνέχεια από τους διδάσκοντες στα σχολεία.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους νεόνυμφους να παραμείνουν σταθεροί στις αξίες που περιέγραψε, να κάνουν μια ευτυχισμένη οικογένεια και με την ευλογία του Θεού να έχουν «μακροζωΐαν, εὐτεκνίαν, προκοπὴν βίου καὶ πίστεως» απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά της γης και της επουρανίου Βασιλείας Του!»