ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: “Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλων μας -Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή…”

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δυναμικό παρών έδωσαν πολίτες και φορείς της Κορινθίας χθες το πρωί στην πλατεία της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Κορινθίας ενάντια στο δηλητήριο της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας, δηλώνοντας εμφατικά με την παρουσία και το λόγο τους την αδήριτη ανάγκη καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Ενόψει της έκδοσης της ετυμηγορίας του Εφετείου Αθηνών την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, επτά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης, οι πολίτες της Κορινθίας έστειλαν από την πόλη της Κορίνθου ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλων μας – οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή.

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός, κάνοντας αρχικά μία ιστορική αναδρομή στη δράση και τον χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης, υπογράμμισε τη σημασία του αντιφασιστικού κινήματος τα προηγούμενα χρόνια και το ηθικό ανάστημα των δικηγόρων που έδωσαν τη μάχη της αποκάλυψης του αληθινού προσώπου της Χρυσής Αυγής, ενώ τόνισε την ουσιαστική και συμβολική αξία της απόφασης για μία δίκη που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά, αλλά και την ανάγκη διαρκούς καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων που δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Το μήνυμα της εκδήλωσης, όπου παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και άλλων κλάδων, αυτοδιοικητικοί, πρώην βουλευτές, κλπ. ήταν να βρεθούν όλοι και όλες το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εφετείο, ώστε η 7η Οκτωβρίου να μείνει στην ιστορία ως ημέρα Δικαιοσύνης και Δικαίωσης της Δημοκρατίας στη γενέθλια γη της. Να μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η λέξη ΕΝΟΧΟΙ θα ακουστεί δυνατά σε ολόκληρη την Ελλάδα και παραπέρα, η ημέρα που η Νέμεσις θα χτυπήσει στην καρδιά του κτήνους και οι θρασύδειλοι φασίστες θα πάρουν την άγουσα για το κελί της φυλακής.

Οτιδήποτε άλλο θα αμαυρώσει τη μνήμη του Παύλου, τη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των ανθρώπων, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί εγκληματίες. Θα αμαυρώσει τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 09.30, Εφετείο Αθηνών. Θα είμαστε εκεί. Για την αξία του ανθρωπισμού απέναντι στην κτηνωδία, της αγάπης απέναντι στο μίσος και της ζωής απέναντι στο θάνατο…».