Τίμησαν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου…

«Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςμε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου και το αφιερωμένο προς τιμήν του Ι. Παρεκκλήσιο. 

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Πέτρος Καγιούλης, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Θεόδωρος Κεραμίδας,π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης, οι Διάκονοί τουπ. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιερομάρτυρος ο οποίος αγωνίστηκε μέχρις αίματος για τις αλήθειες της Ορθοδόξου πίστεωςτονίζοντας παράλληλα ότι, οι Κορίνθιοι οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο Διονύσιο ως και τον Άγιο Πρίμο,που συνεορτάζουν, να εφαρμόζουμε τα γραφόμενα τουΑγίου Διονυσίου, και να μελετάμε τον βίο τους.

Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τους Αγίους, καθώς την ημέρα της μνήμης Των τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την ενθρόνισή του ως Μητροπολίτου Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκατέσσαρα χρόνια», αναφέρεται από τη μητρόπολη Κορίνθου.