…Τι ανέφεραν οι Κορίνθιοι βουλευτές στους εμπόρους της Κορίνθου! …Τους έπεισαν;

-Κορίνθιοι βουλευτές της Ν.Δ: “Η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει την οικονομία και το λιανεμπόριο…”

Οι Κορίνθιοι βουλευτές της Ν.Δ ανέφεραν μεταξύ άλλων στους εμπόρους της Κορίνθου: “Η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει την οικονομία και το λιανεμπόριο. Θα βρισκόμαστε δίπλα στους εμπόρους της Κορίνθου…”

…Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από τα παραπάνω! Οι έμποροι της Κορίνθου είναι άραγε ικανοποιημένοι ως τώρα με το ενδιαφέρον των Κορίνθιων βουλευτών στα θέματα που τους απασχολούν; …Και πόσο ήσυχοι είναι πλέον που τους είπαν ότι θα είναι δίπλα στους εμπόρους;

Σε ότι αφορά αυτό που ανέφεραν οι βουλευτές ότι η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει την οικονομία και το λιανεμπόριο, θα αφήσουμε να δώσουν την απάντησή τους καλύτερα οι ίδιοι οι έμποροι!

Από τον εμπορικό σύλλογο Κορίνθου αναφέρεται:

“Τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 ,πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, με τους Βουλευτές της Ν.Δ του Ν.Κορινθίας , κο Νικόλαο Ταγαρά Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κο Χρίστο Δήμα Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και κα Μαριλένα  Σούκουλη.

Στα πλαίσια της συζήτησης, τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν την αγωνία τους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου , τόνισαν πως είναι ζωτικής σημασίας για τους εμπόρους να ανοίξουν τα καταστήματα τον Δεκέμβριο, δεδομένου ότι όλο το χρονικό διάστημα που λειτουργούσαν τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας  για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19.  

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκαν και στον ανταγωνισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, έναντι των ηλεκτρονικών καταστημάτων μεγάλων εταιρειών. Ακόμη, πρόσθεσαν πως θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης από την πλευρά της Κυβέρνησης πέραν των όσων έχουν εξαγγελθεί, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ορθοποδήσουν , να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν ήδη συσσωρευτεί από το πρώτο lockdown και να αποφύγουν τον μονόδρομο του οριστικού κλεισίματος.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ διαβεβαίωσαν το Δ.Σ ότι η Κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει την οικονομία και το λιανεμπόριο, με όσα μέτρα στήριξης έχουν ληφθεί, αλλά και αυτά που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή, σεβόμενοι παράλληλα τα πορίσματα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων , για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας .

Τέλος, ανέφεραν ότι θα βρίσκονται δίπλα στους εμπόρους της Κορίνθου και θα είναι ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση και στο μέλλον, προκειμένου να συζητούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα”.