…Τι τρέχει πάλι με το θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;

Παρακάτω δημοσιεύεται η επιστολή της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι προς τον υπουργό η οποία και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Αναφέρεται στην επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κύριε γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, κύριοι Διευθ. σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ,  με αφορμή τον παρακάτω σχολιασμό που εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ο υπεύθυνος για τα περιβαντολογικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, Μιχάλης Αναστασάκης… 

” Αποκλείεται (εννοεί την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον προαστιακό)  σε 18 μήνες. Μελέτες εφαρμογής, εγκρίσεις, παραγγελίες υλικών επιδομής και ηλεκτροκίνησης κοκ” 

… προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση στην κοινωνία του δήμου Λουτρακίου! Αφού είναι προδήλως ορατό, ότι διαψεύδει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της κανονικοποίησης της μετρικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου, που αποφασίστηκε- εγκρίθηκε από τον ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση δια στόματος του αρμόδιου γραμματέα Θανάση Βούρδα! 

 Κατόπιν αυτών, σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν στα ακόλουθα :

1)  Με ποια ιδιότητα  ο συγκεκριμένος κύριος, αναιρεί  ολομόναχος συμβατικούς χρόνους, οι οποίοι προβλέπονται από συμβάσεις υπογεγραμμένες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην ανάδοχο εταιρεία, από αποφάσεις Δ. Σ.  του ΟΣΕ και της  ΕΡΓΟΣΕ, ειδικά όταν οι λόγοι που επικαλείται, ήτοι παραγγελίες υλικών, είναι ενσωματωμένες στο timetable του έργου;

 Ενώ σύμφωνα με κύκλους του ΟΣΕ, ταυτόχρονα με την αποξήλωση των παλιών υλικών γραμμής μπορεί παράλληλα να προγραμματιστεί η παραγγελία των νέων  υλικών;  

2) Ο συγκεκριμένος σχολιασμός, μήπως αποτελεί προοίμιο νέων καθυστερήσεων, με συνέπεια την περαιτέρω οικονομική ζημιά,τόσο της σιδηροδρομικής σας εταιρείας, όσο όμως και την περαιτέρω ζημιά των πάσης φύσεως επιχειρήσεων και εργαζομένων όλου του επαγγελματικού φάσματος της περιοχής μας, που εξαρτούνται από την επισκεψιμότητα η οποία θα εξασφαλιστεί μέσα από  το συγκεκριμένο έργο,  συμπεριλαμβανομένων και της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται εδώ και χρόνια, στην τσέπη των 17.000 δημοτών και 100.000 παραθεριστών του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ Θεοδώρων οι οποίοι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε προσιτή και σύγχρονη μαζική μετακίνηση όπως ο νέος ηλεκτροκίνητος προαστιακός; Ενώ μεγάλη ζημιά προκαλείται και στον Δήμο, αφού η αναχρονιστική κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι γραμμής από την οδό Παπανικολάου μέχρι την οδό Αιγαίου, εμποδίζει την ομαλή επέκταση του νέου ΓΠΣ Λουτρακίου! 

3) Και αν αυτά που γράφει ο κύριος Αναστασάκης είναι ανυπόστατα, έχετε σκοπό να τον καλέσετε σε απολογία για αυτόν τον υπηρεσιακό εκτραχηλισμό και να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα της ή έχει δίκιο ο κ. Αναστασάκης και αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι εμπαίζουν την  κοινωνία μας, εκδοχή που δεν τόλμαμε να πιστέψουμε!  Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και απόψεις σαν του κ. Αναστασάκη της ΕΡΓΟΣΕ, που διαψεύδει τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δημιουργούν τις υπόνοιες, ότι εμπεριέχουν και αλλότριες πολιτικές σκοπιμότητες προς όφελος άλλων πολιτικών σχηματισμών! 

Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειες σας, που πρέπει a priori να μας γνωστοποιηθούν για να ενημερώσουμε την κοινωνία! 

Για την πρωτοβουλία πολιτών και φορέων για τον προαστιακό του Λουτρακίου 

Δημήτρης Καραπατάς”