…Τους πήραν χαμπάρι! Προκαλούν τους Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ και τον δήμαρχο Κορινθίων στο θέμα των μεταναστών…

Στην παρακάτω επιστολή  από την «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» προκαλούν τους βουλευτές της ΝΔ και τον δήμαρχο Κορινθίων να τοποθετηθούν στο θέμα των μεταναστών!

Σιγά να μην απαντήσει κανένας. Οι Κορίνθιοι βουλευτές της ΝΔ κοιτάζουν πώς να αποφύγουν το θέμα που προέκυψε με τους επιπλέον μετανάστες στην Κόρινθο. Καμία αντίδραση! Αλλά προκαλεί ερωτηματικά και η στάση του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου! Είναι αλήθεια ότι από τον ίδιο θα περίμενε κανείς να είναι …πιο αντιδραστικός στο θέμα αυτό αλλά μάταια!

Φυσικά και από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας μην μιλάνε πολύ για τους μετανάστες στην Κόρινθο. Επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ το κέντρο μεταναστών λειτουργούσε κανονικά, παρόλο που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στην Κορινθία έλεγαν ότι θα κλείσει! Για να τα λέμε όλα όπως πρέπει!

Αλλά αυτό που δεν ξεχνάει κανείς είναι ότι για ΠΡΩΤΗ φορά αυτό το έκτρωμα με τους μετανάστες στο χώρο του πρώην στρατοπέδου δημιουργήθηκε επι θητείας της ΝΔ με βουλευτές τους Ταγαρά, Δήμα και Κόλλια! Αυτό δεν ξεχνιέται με τίποτα…

Αναφέρεται στην επιστολή από την «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»:

“Δυστυχώς  πριν στεγνώσει το μελάνι της αρχικής μας αντίδρασης, οι  ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, οι πρόσφυγες όντως “τσουβαλιάστηκαν”  στο στρατόπεδο της Κορίνθου από την Κυβέρνηση και την  ένοχη σιωπή της συμπλέουσας Δημοτικής Αρχής, όπως φανερώνει και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στο Φλοίσβο.

Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν καθαρές, αληθινές και βάσιμες απαντήσεις:
Από που σιτίζονται οι πρόσφυγες-οι οποίοι παραπονούνται για το φαγητό?
Τι μέτρα έχει η κυβέρνηση για την ιατρική φροντίδα τους? Ειδικά για  τις έγκυες και τα βρέφη?

Έχουν θέρμανση στις σκηνές?

Υπάρχει πρόβλεψη για την εκπαίδευση των ανηλίκων? 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο και οφείλει η Πολιτεία να το σέβεται και να προβαίνει σε ενέργειες για τη προστασία του. Δυστυχώς για τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έφερε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την ελλιπή οργάνωση και προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ, τους “εξαφανισμένους” κυβερνητικούς Βουλευτές και τον γαλάζιο Δήμαρχο της Πόλης μας  να τοποθετηθούν ενώπιον του λαού της Κορίνθου και να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα αυτό, καθώς και τους ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Κ.Ν