ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Από που προέρχονται οι ύβρεις και οι απειλές;

Ποιοι αλήθεια είναι αυτοί που στις συνεδριάσεις των ΔΣ του δήμου Βέλου Βόχας συμπεριφέρονται σαν να είναι …στο καφενείο; …Από που προέρχονται οι ύβρεις και οι απειλές;

Από την δημοτική παράταξη του δήμου Βέλου- Βόχας “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ” αναφέρεται:

«Δυστυχώς την Παρασκευή 18/10/2019 ήμασταν  για άλλη μια φορά παρόντες σε  ένα δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βέλου Βόχας που ήταν γεμάτο αντιπαραθέσεις, ύβρεις και απειλές.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργος Βουδούρης, με τις παρεμβάσεις του κατέστησε σαφές προς όλους ότι η  θέληση μας είναι να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που καθιστούν το δήμο μας ουραγό στις κοινωνικές, τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις με την προϋπόθεση της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

 Οι παρεμβάσεις του αφορούν τρία σημαντικά θέματα:

1) Κύρωση κοινοχρήστων χώρων – Οικοδομησιμότητα των εντός σχεδίου ή οικισμού τυφλών οικοπέδων (Νόμος Μπιρμπίλη)

Μετά από ερώτηση προς την δημοτική αρχή για το στάδιο που βρίσκεται η τακτοποίηση των οικοπέδων που θίγονται από τον Νόμο Μπιρμπίλη και δεν μπορούν να οικοδομηθούν, η απάντηση που πήρε ήταν παντελώς αόριστη, με την ελπίδα ότι ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν τακτοποιηθεί δύο κοινότητες του Δήμου μας (Κοκκώνι και Κρήνες).

Ακόμα και μετά το παράδειγμα της Πάρου, που ανέφερε ο επικεφαλής μας, η οποία έχει τακτοποιήσει το σύνολο του νησιού (εκδόθηκε ΦΕΚ τακτοποίησης τον Μάϊο), δεν υπήρξε σαφής δέσμευση από την δημοτική αρχή.

2) Λειτουργία ΚΔΑΥ Μπολατίου

Με αφορμή δημοσίευμα που αφορούσε την λειτουργία του ΚΔΑΥ Μπολατίου θέσαμε ερώτημα για το κατά πόσο η λειτουργία του ΚΔΑΥ είναι σύμφωνη με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ποιες είναι οι  περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη συσσώρευση μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, για ακόμα μια φορά, έδειξε την αδυναμία της να ασχοληθεί με αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή η επιχείρηση έχει άδεια, και επειδή κέρδισε ένα δικαστήριο το 2015 (απορρίμματα Τρίπολης).

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2019, ο χώρος του ΚΔΑΥ να έχει γίνει πρακτικά χωματερή και ο Δήμος να μην κάνει τίποτα για να το σταματήσει.

Να σημειωθεί ότι σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Μπολατίου, ανέφερε ότι δέχτηκε απειλές, όταν κατήγγειλε την εταιρία στην περιφέρεια.

Επίσης να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν πήραν θέση, ή δήλωσαν ότι δεν ασχολούνται με το θέμα γιατί δεν υπάρχει λύση.

Ο επικεφαλής μας, ζήτησε να συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.

3) Αποζημίωση Επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του 2018 (Ζορμπάς)

Τέθηκε ερώτημα στην Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες της, ώστε να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις από τις ζημιές που υπέστησαν από τον κυκλώνα «ΖΟΡΜΠΑ» τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αναφέρθηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο, κα Καλλίρη, πως το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πως απέμενε μόνο η υπογραφή του υφυπουργού οικονομικών ώστε να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από 12 ημέρες κανένας δικαιούχος δεν έχει λάβει ούτε 1 ευρώ αποζημίωση».