ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το «περιβόλι της Κορίνθου»

Το «περιβόλι της Κορίνθου»

“Η διαφορετική αντίληψη για την παραγωγή και τον τρόπο καλλιέργειας, αλλά και για τη σχέση που πρέπει να έχει ο παραγωγός με τον καταναλωτή, ένωσε 15 καλλιεργητές στην περιοχή της Κορινθίας, που αποφάσισαν να χαράξουν μια κοινή πορεία, με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους μέσα από καθημερινή συνεργασία. Οι παραγωγοί έχουν γίνει γνωστοί σαν «το περιβόλι της Κορίνθου».

Μέχρι τώρα, καλλιεργούν σε 150 στρέμματα και τα προϊόντα τους φτάνουν στην αγορά μέσα από τις λαϊκές βιολογικών προϊόντων ή μέσω του διαδικτύου. Πορεύονται με την παραγωγή κηπευτικών και συνεχώς ανανεώνονται με νέα προϊόντα, όπως η φράουλα, το ντοματίνι ή το αβοκάντο.

Στο «περιβόλι της Κορίνθου» ανήκει και ο Αντώνης Διαμαντίδης, που βρέθηκε στην περιοχή από την Κεντρική Αμερική, όπου εργαζόταν ως ερευνητής σε ομάδα διάσωσης δασών. Πιστεύει ότι η βιομηχανική γεωργία έχει τελειώσει. «Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο της βιολογικής γεωργίας χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει. Εμείς στο Περιβόλι επιλέγουμε ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε αναλόγως με την περίσταση. Έτσι, κερδίζει η βιοποικιλότητα», τονίζει στην «ΥΧ».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της έκτασης καλλιέργειας, εξηγεί ότι «το πρόβλημα με την άρδευση είναι σημαντικό τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς ποιότητας, αφού έχει ανεβεί σημαντικά η υφαλμύρωση». Παρά τα προβλήματα, όμως, που αντιμετωπίζει, η ομάδα έχει ήδη καταφέρει να εξάγει λάδι, πορτοκάλια και σύκα”, αναφέρθηκε στο ypaithros.gr.

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ελιές -μάζεμα

Σε απόγνωση οι Κορίνθιοι αγρότες!- Τους “έκαψε” το λάδι!- Εξευτελιστική η τιμή πώλησης- Το θέμα έφτασε στον υπουργό!

korinthiannewsΝοεμβρίου 19, 2018
λεμόνια

Πόσο επηρέασαν και τους Κορίνθιους αγρότες τα λεμόνια της Τουρκίας – Τι θυμούνται στο Ξυλόκαστρο…

korinthiannewsΝοεμβρίου 12, 2018

…Τι τρέχει με τα προϊόντα Φενεού;

korinthiannewsΝοεμβρίου 9, 2018
αμπέλια

Θετικές επιπτώσεις στη βελτίωση της ποιότητας της Κορινθιακής σταφίδας…

korinthiannewsΝοεμβρίου 2, 2018
ΕΛΓΑ αποζημειώσεις

Δείτε πόσα χρήματα θα μοιραστούν αύριο στους Κορίνθιους αγρότες από τον ΕΛΓΑ

korinthiannewsΟκτωβρίου 31, 2018
τρία άλφα

Η 3 αλφα …και η Κορινθία

korinthiannewsΟκτωβρίου 24, 2018