Το όνομά του ταυτίστηκε με τον Ι. Ναό του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, τον οποίο και δύο φορές ανεστήλωσε…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Ι. Ναό του Αγίου Βλασίου λειτούργησαν την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, με αφορμή την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Λιόρδου και ενώ το λείψανό του ευρίσκετο στον ως άνω Ι. Ναό «εύκαιρον εις προσκύνησιν» υπό των ενοριτών του, τους οποίους διακόνησε ως Εφημέριος του Ι. Ναού επί μία τριακονταετία.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού πατρός Σπυρίδωνος Λιόρδου, παρουσία των Υφυπουργού κ. Χρίστου Δήμα, τέως Υπουργού κ. Νικολάου Ταγαρά, της Βουλευτού κ. Μαρίας-ΕλένηςΣούκουλη, του Αντιπεριφερειάρχουκ. Αναστασίου Γκιολή και λοιπών Τοπικών Αρχόντων, Κληρικών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και πλήθους κόσμου.

Τον Επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του αοιδίμου πατρός, ο οποίος υπήρξε διακεκριμένος Κληρικός με αισθήματα ευθύνης και αγάπης τόσο έναντι των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας, όσο και έναντι του Ποιμνίου του. Μάλιστα η Ι. Μητρόπολίς μας αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες, που αντιμετώπισε στα στερνά του βίου του, προσπάθησε να τον ξεκουράσει, κατά το δυνατόν, επιβραβεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πρότερες διακονίες του.

Ο μακαριστός π. Σπυρίδων Λιόρδος γεννήθηκε το 1939, υπήρξε έγγαμος Ιερεύς και πατέρας τριών παιδιών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Κυπριανό τον Νοέμβριο του 1971 και υπηρέτησε ως Εφημέριος σε Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας και από του έτος 1989 Εφημέριος και ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Βλασίου. Από δε του έτους 1998 έως του έτους 2015 υπηρέτησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος Ξυλοκάστρου αναλώνοντας «εαυτόν» υπέρ της δόξης του Θεού και της διακονίας του Ποιμνίου του. Το όνομά του ταυτίστηκε με τον ιστορικό Ι. Ναό του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, τον οποίο και δύο φορές ανεστήλωσε…».