Τροπολογία “φωτιά” που επηρεάζει το επιμελητήριο Κορινθίας! – …Τι θα συμβεί πλέον με τον Πιτσάκη;

Από ότι διαβάζουμε μάλλον έρχονται εξελίξεις που θα φέρουν …τα πάνω κάτω στο επιμελητήριο Κορινθίας, όπου τη θέση του προέδρου έχει αναλάβει (έστω από σπόντα) ο Π. Πιτσάκης, ο οποίος “κατάφερε” να χάσει και την πλειοψηφία!!!

Το επιμελητήριο Κορινθίας δεν έχει καταθέσει και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα καταθέσει ισολογισμό -προυπολογισμό μέχρι τις 30 Ιουνίου!

Και ξαφνικά διαβάζουμε την παρακάτω τροπολογία “φωτιά” που επηρεάζει κάποια επιμελητήρια της χώρας και φυσικά το επιμελητήριο Κορινθίας!

Με βάση την παρακάτω τροπολογία αναρωτιόμαστε …πόσο μπορεί να παραμείνει ακόμα στη θέση του προέδρου ο Π. Πιτσάκης!

Πιο συγκεκριμένα:

“Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδη έκανε αποδεκτή και ψηφίσθηκε η βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε εκπροθέσμως ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, που προβλέπει ότι μπορεί το διοικητικό συμβούλιο επιμελητηρίων με πλειοψηφία 50+1 να εκλέγει νέα διοικούσα επιτροπή.

Η τροπολογία αυτή, εξήγησε ο υπουργός, αφορά δύο-τρία, όχι πολλά, επιμελητήρια που λόγω της αναβολής των εκλογών τους λόγω covid, έχουν υπάρξει μετακινήσεις συμβούλων τους σε άλλες παρατάξεις και έχει χαθεί η πλειοψηφία και συμπλήρωσε:

“Έτσι ενώ η διοικούσα επιτροπή προτείνει έναν προϋπολογισμό και αυτός θέλει έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, το διοικητικό συμβούλιο δεν δίνει την εμπιστοσύνη του στη διοικούσα επιτροπή και δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό που προτείνει.

Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στην 30ή Ιουνίου και τα επιμελητήρια αυτά εφόσον δεν θα έχουν καταθέσει απολογισμό, ισολογισμό και προϋπολογισμό να πρέπει να πάψουν να λειτουργούν”.

Εξήντλησα κάθε προσπάθεια, είπε ο υπουργός, για να βρεθούν ήρεμες λύσεις, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

“Έτσι κατατέθηκε αυτή η τροπολογία από τον βουλευτή και την αποδέχομαι ώστε να μπορεί το διοικητικό συμβούλιο με πλειοψηφία 50+1 να εκλέξει νέα διοικούσα επιτροπή στα επιμελητήρια. Με αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώνεται αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί” προσέθεσε…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο capital.gr