ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Τυχαίο; -Απέφυγαν στην ανακοίνωση του δήμου να αναφέρουν τον Νανόπουλο για ένα μεγάλο έργο που γίνεται!

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο για να γίνει συνέβαλλαν αποτελεσματικά τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή του Β. Νανόπουλου στο δήμο Κορινθίων όσο και η δημοτική αρχή του νυν δημάρχου Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ Γ. Γκιώνη!

Οι παραπάνω σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία κατάφεραν και πέτυχαν ώστε να μπουν την Τρίτη (προχθές) οι υπογραφές για τρεις συμβάσεις (Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης και Κάτω Αλμυρής, έργα αποχέτευσης ακαθάρτων Ισθμίας, έργα μεταφοράς λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ε.Ε.Λ. Αγίων Θεοδώρων), για  την  «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικού)», συνολικού προϋπολογισμού 18.100.000 ευρώ).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και ενώ θα περίμενε κανείς η νέα δημοτική αρχή του Σταυρέλη να κάνει ειδική αναφορά στον Β. Νανόπουλο στην παρακάτω ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, παρόλα αυτά ενώ ευχαρίστησε …όλους τους άλλους με ειδική αναφορά μάλιστα στον Ταγαρά (για τον οποίο αναρωτιόμαστε τι το παραπάνω έκανε) …και ξέχασε να αναφέρει τον προηγούμενο δήμαρχο Β. Νανόπουλο και τους συνεργάτες του!!!

…Τυχαίο;

Την μελέτη και όλα τα υπόλοιπα που τα αναφέρουμε πιο κάτω τα έκανε ο Νανόπουλος και δεν αναφέρθηκε από τον Σταυρέλη και τους συνεργάτες του. Μάλιστα η τόσο ειδική αναφορά από τον Σταυρέλη στον Ν. Ταγαρά μας προβληματίζει ιδιαίτερα! Λες και ο Ταγαράς από μόνος του έκανε αυτό το έργο!

Προσέξετε κάποια πράγματα εκεί στο δημαρχείο ως νέα δημοτική αρχή!

Αυτό που δυστυχώς εξακολουθεί να παρατηρείται είναι ότι η νυν δημοτική αρχή του Ν. Σταυρέλη “καμαρώνει” και υπογράφει έργα που δρομολογήθηκαν επι θητείας του Β. Νανόπουλου και θα φτάσει η στιγμή, ως εν΄ενεργεία δήμαρχος (ο Σταυρέλης), να τα εγκαινιάσει!

Είναι όμως τουλάχιστον άδικο και “φτωχό” εκ μέρους της νυν δημοτικής αρχής του Σταυρέλη να μην κάνουν σε ανακοινώσεις ειδική αναφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Β. Νανόπουλου που συνέβαλλε για να γίνουν σημαντικά έργα!

…Μην τα ισοπεδώνετε όλα εκεί στο δήμο Κορινθίων, τουλάχιστον προσέξτε τις επίσημες ανακοινώσεις που βγάζετε!

Οι δημότες γνωρίζουν, εμείς τα υπενθυμίζουμε και απλά η νυν δημοτική αρχή του Ν. Σταυρέλη εκτίθεται!

Θα δούμε και τις άλλες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για τα μεγάλα έργα που έρχονται και φέρνουν την υπογραφή της δημοτικής αρχής του Νανόπουλου!

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση από το δήμο Κορινθίων:

«Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, των Δημάρχων Κορινθίων κ. Νίκου Σταυρέλη, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Μιχάλη Χατζή, υπεγράφησαν σήμερα τρείς συμβάσεις (Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης και Κάτω Αλμυρής, έργα αποχέτευσης ακαθάρτων Ισθμίας, έργα μεταφοράς λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ε.Ε.Λ. Αγίων Θεοδώρων), για  την  «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικού)», συνολικού προϋπολογισμού 18.100.000,00 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μιχάλης Χατζής δήλωσε ότι είναι ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή του Σαρωνικού και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που παρίσταμαι στην υπογραφή μιας από τις πιο ιστορικές συμβάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Κορινθίων. Είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο γιατί ο Σαρωνικός ενώνει και τους δύο Δήμους.

Οφείλω να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια σε όσους διαχρονικά συνέβαλαν για αυτό το έργο. Υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους εργολάβους των έργων Αποχέτευσης λυμάτων Αλμυρής, Λουτρών, Γαλατακίου, προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ, της Ισθμίας, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ, καθώς και του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού από την Αλμυρή μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ.

Θέλω να δηλώσω ότι χωρίς τον Νίκο Ταγαρά θα είχαμε χάσει το έργο, διότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας κ.κ. Γραφάκος και Φράγκος έκαναν τα πάντα για να προχωρήσει το έργο και μέχρι το τέλος του 2025 να είμαστε σε θέση να το εγκαινιάσουμε».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης μίλησε για ένα τεράστιο έργο που θα δώσει περαιτέρω ανάπτυξη στους δύο Δήμους και θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και αειφόρου περιβάλλοντος.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαράς δήλωσε:

«Δρομολογήσαμε ουσιαστικά την εξαρχής κατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής ακαθάρτων στους οικισμούς Γαλατακίου, Αλμυρής και Λουτρών Ωραίας Ελένης του Δήμου Κορινθίων και στον οικισμό της Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, όπως και τη μεταφορά των λυμάτων των παραπάνω οικισμών προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αγίων Θεοδώρων.

Σημειώνω ότι για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις. 

Η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρή στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει συνυπολογιστεί χρηματοδότηση για τις όποιες αρχαιολογικές εργασίες και απαλλοτριώσεις ενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου».

ΣΣ. Οι ανακοινώσεις είναι αυτές που κυρίως διαβάζονται και σχολιάζονται παρα να παρακολουθήσει κάποιος μία ολόκληρη συνέντευξη τύπου.

Το λέμε αυτό γιατί στο βίντεο της συνέντευξης (που παρακολουθήσαμε) για το παραπάνω έργο …χάσαμε τον λογαριασμό για το πόσες φορές ο Σταυρέλης μίλησε για τον Ταγαρά (!!!) για τον οποίο μάλιστα ως δημοτική αρχή έκαναν και ειδική αναφορά στην παραπάνω ανακοίνωση. Μόνο σε ένα μικρό σημείο της συνέντευξης ο Σταυρέλης ανέφερε ένα ξερό “η προηγούμενη δημοτική αρχή”, η οποία φυσικά δεν αναφέρθηκε στην παραπάνω ανακοίνωση!

…Έτσι δεν είναι κε Σταυρέλη;

Κλείνοντας ρωτάμε τι ακριβώς έκανε πλην της υπογραφής ο Σταυρέλης;

…Μήπως τίποτα;

Δηλαδή μελέτη, αδειοδότηση, χρηματοδότηση, διαγωνισμό, σύμβαση, τα έκανε ο Νανόπουλος με τους συνεργάτες του. Το μόνο που έλειπε ήταν η έγκριση της σύμβασης (που υπέβαλλε ο Νανόπουλος) από το ελεγκτικό συνέδριο, πράγμα που έγινε πρόσφατα