Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στο Ξυλόκαστρο είναι θαμμένος ο σύζυγος της σπιτονοικοκυράς…

“Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν ήταν εύπορη», λένε για τη σπιτονοικοκυρά οι συγγενείς της

Ο Σωκράτης Στρατής, ιδιωτικός ερευνητής ο οποίος έχει διοριστεί από συγγενικό πρόσωπο της σπιτονοικοκυράς, σημειώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.

«Φοβάμαι ότι τέλειωσα την έρευνά μου και διαπίστωσα ότι άνθρακας ο θησαυρός. Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια κατά την άποψή μου. Δεν υπάρχει αιτία, δεν υπήρχε λόγος».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατή, δεν υπήρχε λόγος να σκοτώσει κάποιος την ηλικιωμένη, αφού αν και προτάθηκε ως αιτία η οικονομική της επιφάνεια, μετά την έρευνα του ντεντέκτιβ διαπιστώθηκε ότι «δεν ήταν εύπορη».

Ο ιδιωτικός ερευνητής επιβεβαιώνει ότι η ηλικιωμένη είχε εξουσιοδοτήσει τον Μάνο Δασκαλάκη να διαχειρίζεται τα χρήματά της, ωστόσο τα χρέη που προέκυψαν δε συνδέονται με δραστηριότητες του 30χρονου, αλλά προϋπήρχαν.

«Τα χρέη προέρχονται από παλιότερα».

Όπως λέει ο ίδιος, η ηλικιωμένη δεν έχει γράψει κανένα διαμέρισμα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Τι λένε οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς για τον χαρακτήρα της και τα οικονομικά της

Απόμακρη, απρόσιτη, αντικοινωνική, γεμάτη παραξενιές και ιδιορρυθμίες. Ετσι περιγράφουν στενοί συγγενείς της την Ευγενία Θεοδωροπούλου-Κούτρα, την περιβόητη σπιτονοικοκυρά της οικογένειας Δασκαλάκη!

Ο πρώτος ξάδερφός της αναφέρει στην εφημερίδα Πελοπόννησος:

«Είχα να συναντήσω την Εύη (Ευγενία) από το 2009, από την κηδεία του άνδρα της του Παναγιώτη. Στο Ξυλόκαστρο έγινε η κηδεία του. Εκεί είναι θαμμένος. Αλλά και πιο πριν, πάλι είχαμε χαθεί για χρόνια… Από τον γάμο της και μετά, το ’80 περίπου, κόπηκαν οι σχέσεις μας. Δεν ήθελε να ‘χει σχέσεις με κανέναν. Ηταν πολύ ιδιόρρυθμη και παράξενη η ξαδέλφη μου. Θα σας το πω όπως το νιώθω: Δεν αγαπούσε κανέναν. Ούτε τον ίδιο της τον εαυτό… Αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται, γι’ αυτό αναστατωθήκαμε με τον θάνατό της… Από την τηλεόραση έμαθα ότι πέθανε.

Αν δεν είχε ξεσπάσει αυτή η υπόθεση με την Πισπιρίγκου, ένας θεός ξέρει πότε θα το μάθαινα… Δεν ήθελε σχέσεις με κανέναν. Παντού μόνη της… Δεν ήταν ακριβώς άθεη. Αυτό δεν ισχύει. Αλλά ήθελε όταν πεθάνει, να την κάψουν. Αυτό μου το είχε πει κι εμένα, εδώ και χρόνια. Και με τον Παναγιώτη τον άνδρα της είχε τυπικές σχέσεις. Απ’ όταν ζούσαν στην Αθήνα ακόμα, είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους.

Ενα βράδυ είχαν αρπαχτεί τόσο άσχημα στο σπίτι τους, που κατέληξαν στο ΑΤ Εξαρχείων και με κάλεσαν κι εμένα εκεί… Και το αποκορύφωμα: όταν ήρθαν στην Πάτρα για να μείνουν, η Εύη έμενε στο σπίτι του 2ου ορόφου και τον Παναγιώτη τον είχε κι έμενε σ’ ένα δώμα που υπάρχει στην ταράτσα της οικίας.

Δεν φαίνεται από τις εξωτερικές φωτογραφίες το δώμα αυτό, που έμενε ο Παναγιώτης… Η Εύη είχε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Αλλά μέχρι εκεί, αυτό ξέρω… Είχε πέσει από τη σκάλα, χτύπησε σοβαρά και της άφησε μόνιμο κουσούρι. Αυτό μου είχε πει όταν την είδα στην κηδεία του άνδρα της. Να φανταστείτε πως είχε στο σπίτι στην Πάτρα ηλεκτρική καρέκλα για τις σκάλες, σαν αναβατόριο… Δεν ξέρω πώς πέθανε όμως… Και πολύ θα ήθελα να μάθω πώς και από τι πέθανε, γιατί ακούμε διάφορα.

Μέχρι το 2010 που γνωρίζω, είχε μόνο κινητικά προβλήματα… Αυτά που ακούω για περιουσίες και για λεφτά της Εύης είναι παραμύθια. Τίποτα δεν είχε, αυτό ξέρω εγώ… Εκτός κι αν κέρδισε κανά Τζόκερ. Πήραν δάνειο κι έφτιαξαν τον 2ο όροφο του σπιτιού. Και νομίζω πως είχε πολλά χρέη από τραπεζικά δάνεια», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο protothema.gr.