…Άλλα κόλπα στην Κόρινθο; …Η δημοτική αρχή του Νανόπουλου ζημίωσε το δήμο 140.000 ευρώ…

…Άλλα κόλπα στην Κόρινθο; Η δημοτική αρχή του Νανόπουλου ζημίωσε το δήμο 140.000 ευρώ;

Ποια είναι η απάντηση του δημάρχου Κορινθίων;

Τελευταία έφτασαν στο σημείο να στέλνουν από το δήμο Κορινθίων δελτία τύπου και φωτογραφίες ακόμα και για τα “μπαλώματα” στους δρόμους! Μάλιστα σε αυτές τις φωτογραφίες συμμετέχει και ο ίδιος ο δήμαρχος!!! (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο “φακός” που ακολουθεί σχεδόν παντού τον Β. Νανόπουλο! -…Μήπως χάθηκε το μέτρο;)

Από τον συνδυασμό του Ν. Σταυρέλη στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται:

«Καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κατακύρωση του αποτελέσματος του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων» προϋπολογισμού 629.543 ευρώ.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά (μετά το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου) η Δημοτική Αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον τρίτο ανάδοχο, παρακάμπτοντας τον πρώτο και το δεύτερο, που αναδείχθηκαν στον ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα κατακύρωσε το αποτέλεσμα στον τρίτο μειοδότη με έκπτωση 40,13%, παρακάμπτοντας τον πρώτο με 62,87% και το δεύτερο με 46,43%.

– Η ΖΗΜΙΑ για το Δήμο μας από την κίνηση αυτή είναι της τάξης των 142.276 ευρώ.

Η αιτιολόγηση της κίνησης αυτής είναι αστεία, δεδομένου ότι η αρμόδια Επιτροπή υποχρεούται να ζητήσει διευκρινίσεις ή συμπλήρωση τυχόν ασαφειών σε προσφορές και έγγραφα των διαγωνιζομένων, πράγμα το οποίο δεν έπραξε.

-Η ευθύνη βέβαια βαρύνει τη Δημοτική Αρχή που με την κίνηση αυτή ζημιώνει το Δήμο με το ποσόν των 142.000 ευρώ, πέραν του γεγονότος της μη νομιμότητος της πράξης αυτής».