Έβγαλαν ανακοίνωση! -Οι κάτοικοι στην Κόρινθο και τα χωριά πίνουν ξανά το νερό της Στυμφαλίας -Οι κάτοικοι στα χωριά του Κιάτου …περιμένουν!

Οι κάτοικοι στην Κόρινθο και τα χωριά πίνουν ξανά το νερό της Στυμφαλίας.

Από την άλλη οι κάτοικοι στα χωριά του Κιάτου …έχουν στις βρύσες τους ακατάλληλο νερό!

Ειδικά στην περίπτωση του Διμηνιού οι υπεύθυνοι στη ΔΕΥΑ και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος έφτασαν στο σημείο να μην εφαρμόζουν και την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων του προέδρου πρωτοδικών Κορίνθου!!!

Από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου ανακοινώνεται:

«Η ΔΕΥΑ Κορίνθου σας ενημερώνει ότι μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις (26,27,28 Νοέμβρη) έχει αυξηθεί σημαντικά η παροχή νερού από τις πηγές της Στυμφαλίας και πλέον η υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου αλλά και των οικισμών της Αρχαίας Κορίνθου, του Σολομού, των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας γίνεται αποκλειστικά με νερό από την Στυμφαλία το οποίο είναι πόσιμο και ασφαλές.

Γίνονται τακτικές δειγματοληψίες σε όλους τους οικισμούς και ελέγχεται η απολύμανση (χλωρίωση) του νερού κάθε δύο ημέρες.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωση μας».

Για υπενθύμιση σε ανάρτησή μας στις 16 Νοεμβρίου 2021 αναφέραμε μεταξύ άλλων:

“Τελικά η ΔΕΥΑ Σικυωνίων, ο πρόεδρος και η δημοτική αρχή του Σταματόπουλου έφτασαν στο σημείο να ΑΓΝΟΟΥΝ τόσο ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ την 04-06-2021 προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων του πρωτοδικείου Κορίνθου; (δείτε εδώ)

Τι ανέφερε η απόφαση:

Χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά πόσιμου νερού, κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή που διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας.

Απορίας άξιο πως λειτουργούν στο δήμο Σικυνίων και τη ΔΕΥΑΣ!

Χωρίς κάποια άλλη απόφαση του πρωτοδικείου η ΔΕΥΑΣ υδροδοτεί με νερό το Διμηνιό το οποίο δεν προέρχεται από τις υδροφόρες!

Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως λειτουργούν στο δήμο Σικυνίων και τη ΔΕΥΑΣ!

Μετά από σχετική ενημέρωση έφτασαν και αστυνομικοί του ΑΤ Κιάτου στη δεξαμενή ύδρευσης στο Διμηνιό όπου είδαν αυτό που έλεγαν οι κάτοικοι και κατέγραψαν το γεγονός

Τα υπόλοιπα οι υπεύθυνοι θα τα εξηγήσουν στις δικαστικές αίθουσες για το πόσο τήρησαν αυτά που έπρεπε να κάνουν και πόσο όχι!

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…

Το έγγραφο από το ΑΤ Κιάτου προς την Β. Γαλάνη:

Κ.Ν