Έφοδος αστυνομικών στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε Κορινθίας -Τι συμβαίνει με 4 υπαλλήλους και 7 στελέχη σχολών οδηγών…

“Στον Εισαγγελέα της Κορίνθου βρίσκονται οι υπάλληλοι και τα στελέχη σχολών οδηγών της Κορινθίας που εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης χορήγησης επαγγελματικών διπλωμάτων και παράνομης ανανέωσης αδειών οδήγησης.

Πρόκειται για 11 άτομα, 4 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και 7 στελέχη σχολών οδηγών στην Κορινθία.

Οι κατηγορούμενοι πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν. 

Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το ποσό που φέρεται να αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχεται σε πάνω από 500.000 ευρώ.

Όπως έχει γίνει γνωστό έφοδος 25 αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, από ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες, είχαν θέσει σε στενό κλοιό παρακολούθησης τα ύποπτα πρόσωπα και την Παρασκευή, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση η έρευνα των αστυνομικών έγινε πολύ στοχευμένα, ενώ προχώρησαν και σε τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που υπήρχαν στην Υπηρεσία για παράνομες ανανεώσεις αδειών οδήγησης αλλά και χορήγηση επαγγελματικών διπλωμάτων σε αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν ούτε μία λέξη στα Ελληνικά.

Ζητήθηκαν και ελέγχθηκαν 300 συγκεκριμένοι φάκελοι για αντίστοιχα διπλώματα οδήγησης. Στο κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων, φέρεται να συμμετείχαν τέσσερις σχολές οδηγών και τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι του τμήματος συγκοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας απαγορεύτηκε κάθε είσοδος ή έξοδος στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Ταυτόχρονα έγιναν έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα συγκεκριμένων υπαλλήλων. Τα ευρήματα ήταν χρηματικά ποσά που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύσκολο να αιτιολογηθούν.

Παράλληλα η τεκμηρίωση των παράνομων ενεργειών, όπως επισημαίνεται είναι πολύ δεμένη, δεδομένης της παρακολούθησης που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, και καταγραφής συνομιλιών. Το μέγεθος της διάθεσης των πλαστών διπλωμάτων, είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα”, αναφέρεται στο loutraki365.gr.