“Έφυγε” ο μητροπολίτης που κατάγεται από το Βέλο -Θα χτυπούν την ημέρα της ταφής του νεκρώσιμα οι καμπάνες στο Βέλο…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Η Ιερά Μητρόπολή μας, μετά βαθυτάτης θλίψεως, ανακοινώνει στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της την έπειτα από πολυετή ασθένεια, εις Κύριο εκδημία του εκ Βέλου Κορινθίας καταγομένου, αειμνήστου Μητροπολίτου πρώην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθόνικου (κατά κόσμον Γεωργίου Φατούρου).

Ο μακαριστός Ιεράρχης χειροτονήθηκε διάκονος το 1960 και πρεσβύτερος το 1964. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ως Καθηγητής στο Ανώτερο Ιερατικό Φροντιστήριο της Τήνου και πρώτος Διευθυντής στην Επτατάξια Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου.

Στην συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Ιεροκηρύκων και Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ το 1985 εξελέγη Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπου ανέπτυξε σημαντική πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση έως και τον Νοέμβριο του 2013, όπου βαριά ασθενών δεν ηδύνατο να εκτελέσει τα Αρχιερατικά του καθήκοντα. Παρέδωσε δε την μακαρία ψυχή του στον Κύριο, σε ηλικία 87 ετών, την 9η Ιουνίου 2024.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος πληροφορηθείς την εκδημία του κυρού Αγαθονίκου, με τον οποίο τους συνέδεαν αδελφικοί εκκλησιαστικοί δεσμοί, βαθύτατα συγκινημένος, αφού ανεκοίνωσε το θλιβερό αυτό γεγονός, ομίλησε δι᾿ αυτόν στην 41η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως μας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», για τον προγραμματισμό των «ΙΗ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2024», τέλεσε, μετά των μετεχόντων Ιερέων στην Σύναξη, Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, έδωσε οδηγία να χτυπούν την ημέρα της ταφής του νεκρώσιμα οι καμπάνες στην γενέτειρά του, το Βέλο, ενώ μη δυνάμενος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων να παρευρεθεί στην Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα ψαλλεί την Τετάρτη, 11:00 π.μ., στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Κατερίνης, μετέβη αυθημερόν μετά του Αιδεσ. π. Δημητρίου Στεργιόπουλου και του Αρχιδιακόνου π. Δαμασκηνού Γεννηματά στον ως Άνω Ι. Ναό στην Κατερίνη, όπου και ετέλεσε ενώπιον της σορού του μακαριστού Ιεράρχου Νεκρώσιμο Τρισάγιο και μετέφερε, κατά την επιθυμία του, χώμα εκ της ιδιαιτέρας αυτού πατρίδος δια να τοποθετηθεί, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, επί του ιερού του σκηνώματος. Είη η μνήμη αυτού αιωνία»!